Virksomheden Hovmand A/S vinder regeringens nye digitale pris ’Årets Digitale SMV:Omstilling 2019’

Publiceret 14-03-2019

Vinderen er netop kåret på regeringens digitale topmøde 2019. Prisen blev overrakt af erhvervsministeren og formanden for SMV:Boardet, Dorte Zacho Martinsen. Prisen hylder de små og mellemstore virksomheder, der for alvor har taget den digitale omstilling til sig.

Den første vinder af regeringens nyoprettede pris, Årets Digitale SMV:Omstilling er virksomheden Hovmand A/S. fra Sorø. Virksomheden sælger løftevogne og kæmpede tidligere med et meget forklaringstungt produkt. Nu er det ved hjælp af en specialproduceret app, som er inspireret af Pokemon Go, muligt at skræddersy det helt rigtige produkt til kunden blot ved et tryk på en knap. App’en har effektiviseret salgsprocessen og de interne arbejdsgange markant. Hovmand A/S er nytænkende i deres brug af såkaldt 3D (tredimensional) og AR (Augmented Reality), så produktet nu kan præsenteres visuelt i kundens egne lokaler.

Prisen hylder de små og mellemstore virksomheder, der for alvor har taget den digitale omstilling til sig. Regeringen har indstiftet prisen for at sætte fokus på SMV’ers digitale omstilling, da mange små og mellemstore virksomheder generelt er mindre digitale end de store virksomheder og samtidigt investerer mindre i nye digitale teknologier.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:
”Det glæder mig, at vi med prisen her i dag får hyldet en virksomhed, som har kastet sig ud i at gennemgå en digital omstilling. Ideen med en app, som gør det meget nemmere for Hovmand A/S’ sælgere at vise kunden mulighederne i virksomhedens løftevogne er rigtig god. Jeg håber det kan inspirere andre til også prøve kræfter med digitale løsninger. Stort tillykke til Hovmand A/S.”

Formand for SMV:Boardet, Dorte Zacho Martinsen, CEO BM SILO:
”Digitalisering er et svært område for mange SMV’er. Det er vigtigt, at vi med denne pris får sat fokus på nogle af de gode digitale eksempler og får givet et skulderklap til nogle af de virksomheder, som er kommet ud over rampen med digitaliseringen. Vi havde at gøre med et stærkt felt, hvilket viser, at virksomhederne er i gang derude, og det er netop den udvikling, vi gerne vil sætte yderligere skub i med denne pris. Hovmand A/S har virkelig formået at gøre brug af ny og avanceret teknologi til at tænke nyt og innovativt med større effektivitet og bedre konkurrenceevne til følge.”

Direktør Søren Hovmand fra Hovmand A/S:
”Anerkendelse betyder meget for en mindre virksomhed som vores. Det har krævet et stort arbejde at nå hertil, men det har været det hele værd. Vi har gennem digitaliseringen udviklet et effektivt salgsværktøj, som fungerer som en vækstmotor, der skal gøre det muligt at nå vores høje omsætningsmål for 2022.”

Direkte adspurgt om det bedste råd, som Søren Hovmand fra Hovmand A/S vil give videre til andre SMV’er, der overvejer at digitalisere sin forretning:

”Det kræver en helt klar plan fra start ift., hvordan du vil bruge de nye digitale teknologier. Herfra kræver det fokus og vedholdenhed. Og så er det afgørende at skabe god stemning omkring digitaliseringen blandt medarbejderne.”

Vinderen af den nye pris blev udvalgt af regeringens SMV:Board, som blev nedsat i efteråret 2018. SMV:Boardet står i spidsen for initiativet SMV:Digital, som har til opgave at fremme digitalisering i små og mellemstore virksomheder.

På Regeringen.dk er det muligt at finde casefilm, som præsenterer den digitale omstilling alle de tre nominerede virksomheder har gennemgået.

Kontakt: 

Presserådgiver i Erhvervsministeriet Jesper Ingemann. Tlf. 9139 9414. Email jesing@em.dk