Danmark indgår maritim samarbejdsaftale med Indien

Publiceret 18-01-2019

Erhvervsministeriet og Indiens ministerium for søfart har i dag indgået en maritim samarbejdsaftale, der skal styrke de to landes samarbejde inden for den maritime sektor.

Med indgåelsen af aftalen understreges de to landes gensidige engagement og interesse i at samarbejde om at sikre gode vilkår for den maritime sektor.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:

”Indien er en stor vækstøkonomi, der spiller en central rolle i den globale maritime sektor. Det gør Indien til en vigtig partner for Danmark og hele den danske maritime industri. Jeg glæder mig derfor over, at vi nu har indgået en aftale med Indien om at styrke vores maritime samarbejde.” 

Danmark og Indiens samarbejde på det maritime område vil bl.a. fokusere på øget dialog og styrket samarbejde om havnestatskontrol, digitalisering, grøn teknologi og maritime kompetencer med henblik på fremme af kvalitetsskibsfart.

Indgåelsen af den maritime samarbejdsaftale følger op på det første møde i den fælles maritime arbejdsgruppe mellem Danmark og Indien, som blev afholdt i maj 2018 i Danmark. Samarbejdsaftalen er indgået i forbindelse med statsministerens besøg i Indien.

For mere information kontakt:

Presserådgiver Sara Ringgaard Price, srp@emdk, tlf.: 91 39 94 07