Ny rapport: Erfaring er en vigtig parameter for vækstsucces

Publiceret 22-02-2019

Copenhagen Economics har undersøgt, hvad der skal til for at få en ny virksomhed til at vokse hurtigt.

Der er større sandsynlighed for at blive en succesfuld iværksætter, hvis du starter en spin-off virksomhed eller har en videregående uddannelse. 

Det viser en ny rapport, som Erhvervsministeriet har fået udarbejdet af Copenhagen Economics. Rapporten afdækker, hvilke forhold, der har betydning for at blive en særligt hurtigvoksende iværksætter - en vækstiværksætter. Som det ser ud i dag udvikler 0,2 pct. af alle danske iværksættere sig til vækstiværksættere.

Flere forhold gør sig gældende

Rapporten konkluderer, at der er flere forhold, der øger sandsynligheden for at blive en vækstiværksætter. Personer, der har arbejdet med ledelse, har større sandsynlighed for at få succes, ligesom det er en fordel, hvis iværksætteren kan drage nytte af branchekendskab ved at oprette en spin-off virksomhed. Erfaring er nemlig vigtigt, hvis iværksættere skal skabe særligt hurtigtvoksende vækstvirksomheder.

Nødvendigheden af at skabe et tiltrækkende miljø med gode rammevilkår, der fastholder, engagerer og udvikler iværksætterne, er dermed klar.

Flere initiativer på plads

Regeringen har i 2019 introduceret flere initiativer, der skal gøre det nemmere og mere attraktivt at være iværksætter i Danmark. Med erhvervsfremmereformen og Iværksætterpanelets anbefalinger er der blevet indført et investorfradrag og et matchfinansieringsprogram i Vækstfonden. Samtidig er mulighederne for at aflønne med medarbejderaktier blevet forbedret, ligesom der er blevet skabt et mere sammenhængende erhvervsfremmesystem.

De nye vilkår skal være med til at skabe en stærkere iværksætterkultur, hvor også danskere, der sidder i trygge og velbetalte jobs, tør tage springet ud i en tilværelse som iværksættere. Udover ledelses- og brancheerfaring øger en videregående uddannelse og en vis opstartskapital nemlig også sandsynligheden for at blive en vækstiværksætter.

Copenhagen Economics undersøgelse af vækstiværksættere er offentliggjort i dag og kan findes her.

 

For mere information kontakt:

Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 07