7,9 millioner kroner til grønne løsninger i landdistrikterne og lokale initiativer på små-øerne

Publiceret 17-12-2019

26 ansøgere fra hele landet får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte til deres projekter.

Mere præcist er det 15 forsøgsprojekter i landdistrikterne, der får i alt 5,2 millioner kroner i støtte til at fremme den grønne udvikling i landdistrikterne. Mens 2,7 millioner kroner går til i alt 11 projekter på de små øer til lokale initiativer, der kan understøtte erhvervsudvikling, bosætning og udviklingen af grønne og bæredygtige løsninger.

Eksempler på de støttede projekter er blandt andet opførelsen af en service- og mandskabsbygning på Orø til Østre færge. Ligesom foreningen Hannik og Energipunkt Frøstrup har fået penge til at udvikle løsninger, der kan tænke energiproduktion sammen med varmeproduktion, køling og anvendelse af regnvand.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vi har givet Landdistriktspuljen en grøn overskrift i denne ansøgningsrunde, fordi vi gerne vil være med til at kickstarte den grønne omstilling i landdistrikterne. Det er de lokale, der bedst kender deres egne nærområders udfordringer og muligheder. Det er derfor også dem, der som regel får de bedste idéer til nye tiltag. Det skal vi selvfølgelig bakke op om, og her er Landdistriktspuljen et rigtig godt redskab.

De 26 støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen Finn Jorsal:

”Det er virkelig opløftende at se så mange projekter, der understøtter udviklingen af grønne og bæredygtige løsninger. Det er for os at se et udtryk for et stort engagement, og at folk i landdistrikterne og på de små øer tager ansvar for løsningen af fremtidens klimaudfordringer.”

Erhvervsstyrelsen modtog i alt 101 ansøgninger fra hele landet, som tilsammen søgte om ca. 33 mio. kr.

Ansøgningsfrist og tema for Landdistriktspuljens næste ansøgningsrunde vil blive meldt ud i starten af 2020.

Se oversigter over de 26 projekter her:

For mere information og kontakt til lokale projekter: 

Ditte Vibe Petersen, presserådgiver, Erhvervsministeriet, divipe@em.dk, tlf. 91 33 70 97.