Regeringen og Syddansk Vækstforum indgår vækstpartnerskabsaftale

Publiceret 05-09-2017

Regeringen og Syddansk Vækstforum har indgået en vækstpartnerskabsaftale, der skal understøtte udviklingen af et nyt Center for Industriel Elektronik, fremme mulighederne for teknologisk og digital læring samt matche designere med SMV’er med henblik på at udvikle nye teknologier og forretningsmuligheder.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K):

”Det er afgørende for mig, at virksomheder i Region Syddanmark har gode muligheder for at skabe vækst. Med vækstpartnerskabsaftalen med Syddansk Vækstforum styrker vi virksomhedernes vilkår, og med oprettelsen af Center for Industriel Elektronik skabes et nyt kraftcenter, som kan bidrage til at tiltrække kvalificeret og specialiseret arbejdskraft til regionen. Samtidig ser vi positivt på at indlede samarbejdet omkring en teknologipagt, som skal ruste regionen til bedre at udnytte nye digitale muligheder.”

Region Syddanmark har en markant styrkeposition indenfor energiteknologi. Syv ud af ti ansatte i energiteknologi-sektoren arbejder vest for Storebælt, og 87 pct. af omsætningen skabes i Syd- og Vestdanmark. Trods markant vækst blandt danske virksomheder forventes det globale marked for energieffektive løsninger at vokse yderligere med store potentialer for produktion og eksport.

Med vækstpartnerskabsaftalen støtter Syddansk Vækstforum og regeringen initiativet Center for Industriel Elektronik. Centeret skal øge adgangen til kvalificeret arbejdskraft og forsknings- og innovationssamarbejder omkring industriel elektronik. Dette gøres ved blandt andet at etablere state-of-the art laboratoriefaciliteter samt en nye uddannelser.

Med vækstpartnerskabsaftalen vil Syddansk Vækstforum og regeringen derudover samarbejde om en teknologipagt, der gennem læring skal ruste regionen til bedre at udvikle og udnytte de nye teknologiske og digitale muligheder. Aftalen fremmer også samarbejde mellem parterne om udvikling af nye teknologier og forretningsmuligheder i SMVér gennem designsprints. Desuden er parterne enige om behovet for en enklere og mere effektiv klynge- og innovationsindsats inden for sundheds- og velfærdsteknologi med udgangspunkt i virksomhedernes behov.

Formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand, Stephanie Lose (V):

”Center for Industriel Elektronik er det seneste eksempel på regional handlekraft, hvor syddanske virksomheder, universitet og kommune sammen med regionen har rejst 170 mio. kr. til at løse et væsentligt samfundsproblem med at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder inden for bl. a. energieffektive teknologier, som er en markant syddansk styrkeposition. Med vækstpartnerskabsaftalen anerkender regeringen betydningen af Center for Industriel Elektronik som en væsentlig faktor til at sikre fortsat vækst i syddanske virksomheder. Jeg ser frem til, at vi sammen med regeringen skal se på, hvordan vi i fællesskab kan understøtte etableringen af Center for Industriel Elektronik.”

Se aftalen her

For yderligere pressekontakt: Erhvervsministeriet: presserådgiver Rasmus Holm Thomsen tlf. 91 39 94 55 / rht@em.dk