Erhvervsministeren opfordrer EU-kommissionen til at udarbejde ny CSR-handlingsplan

Publiceret 05-10-2017

EU står i dag uden en fælles CSR-handlingsplan. I et brev opfordrer erhvervsministeren derfor, sammen med udviklingsministeren og en række andre lande, Kommissionen til at udarbejde en ny handlingsplan, der kan vise vejen for CSR i Europa.

Siden 2014 har EU været uden en fælles CSR-handlingsplan. På trods af et stærkt ønske blandt flere medlemslande, har Kommissionen ikke fremlagt en CSR-handlingsplan. Derfor har erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med sine kollegaer fra Finland, Frankrig, Sverige og Nederlandene i går i et fælles brev opfordret EU-kommissær Frans Timmermans til at sætte gang i arbejdet med handlingsplanen så snart som muligt.

I brevet til Kommissæren understreger ministrene, at en sådan handlingsplan er vigtig af flere grunde. Ministrene understreger, at CSR spiller en vigtig rolle ift. at sikre en bæredygtig fremtid, og at det er vigtigt, at EU fortsat er med til at vise vejen frem. Desuden er en handlingsplan vigtig, da den vil være med til fortsat at fremme bæredygtighed i den private sektor samt virksomheders og branchers samfundsansvar.

Ministrene understreger desuden, at verden fortsat har brug for et stærkt EU, der kan vise lederskaber på CSR. Derfor bør der udarbejdes en handlingsplan, som kan sikre en stærk forankring af CSR i EU.

Se brevet her

Pressekontakt: Presserådgiver Sara Ringgaard Price, srp@em.dk, tlf: 91 39 94 07