Nye anbefalinger peger på at styrket IT-sikkerhed kan give dansk erhvervsliv en konkurrencefordel

Publiceret 22-03-2017

IT-sikkerheden i danske virksomheder skal styrkes gennem bedre viden om IT-sikkerhed, mere kvalificeret efterspørgsel samt klare regler på området. Sådan lyder anbefalingerne til erhvervsministeren fra Virksomhedsrådet for IT-sikkerhed.

Kidnapning af virksomheders systemer og data med efterfølgende afpresning, CEO-fraud, hvor IT-kriminelle udgiver sig for at være direktøren og lokker penge ud af regnskabsmedarbejderen, og stadigt mere avancerede phishing-mails er blevet en del af trusselsbilledet for små og mellemstore virksomheder.                               

IT-kriminalitet kan have store økonomiske konsekvenser for de ramte virksomheder, og i en tid, hvor den digitale omstilling buldrer afsted, er det derfor afgørende, at IT-sikkerheden er i orden. Derfor har Virksomhedsrådet for IT-sikkerhed udarbejdet en række anbefalinger til at styrke IT-sikkerheden og ansvarlig datahåndtering i danske virksomheder. Anbefalingerne afleveres i dag til erhvervsministeren.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Det er afgørende for den fremadrettede vækst i dansk erhvervsliv, at vi formår at omfavne digitaliseringen og de muligheder, den rummer. Men en forudsætning for digital vækst er, at der er tillid til de digitale systemer. Den tillid svækkes, når flere og flere virksomheder rammes af cyberangreb og læk af forretningskritiske eller personfølsomme data."

"Digitalisering står ekstremt højt på regeringens dagsorden. Jeg er derfor meget glad for at modtage Virksomhedsrådet for IT-sikkerheds anbefalinger til, hvordan vi kan fremme IT-sikkerhed og ansvarlig datahåndtering i særligt små og mellemstore virksomheder. Jeg vil nu tage anbefalingerne med videre i regeringens arbejde med en strategi for Danmarks digitale vækst og regeringens kommende strategi for cyber- og informationssikkerhed.”

Formand for Virksomhedsrådet for IT-sikkerhed Per Palmkvist Knudsen:

”Med anbefalingerne ønsker vi at bidrage til, at høj IT-sikkerhed og ansvarlig datahåndtering kan skabe en ny konkurrencefordel for dansk erhvervsliv. Derfor er jeg også glad for, at ministeren ser rådets anbefalinger som en del af den centrale opgave med at fremme Danmarks digitale vækst. At løfte IT-sikkerheden i virksomhederne kræver handling. Der er ingen grund til at vente unødigt med at komme i gang.”

Anbefalingerne har fokus på, at virksomhederne får mere brugbar viden og klare rammer, så de kan håndtere de komplekse IT-trusler, som de står over for. 

Anbefalingerne fra Virksomhedsrådet for IT-sikkerhed 

Kontaktperson: Presserådgiver Sara Ringgaard Price, tlf: 91 39 94 07 / srp@evm.dk.