Erhvervsministeren rejser til USA for at sælge dansk greentech og hente inspiration

Publiceret 05-03-2017

I dag rejser erhvervsministeren til USA, hvor han skal bane vejen for øget dansk eksport af vind- og vandteknologi. Undervejs mødes han blandt andet med Trumps nye transportminister. Og så skal han se nærmere på, hvordan amerikanerne fremmer innovation og iværksætteri.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen indleder i dag en uges rundrejse i USA, hvor særligt greentech, innovation og iværksætteri står højt på dagsordenen.

Blandt andet skal ministeren mødes med en række nøglepersoner i Californien med henblik på at styrke interessen for offshore vindenergi og hjælpe med at bane vejen for en dansk-californisk samarbejdsaftale på vandområdet, som den danske regering har arbejdet for over længere tid.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Californien har nogle ambitiøse klimamål, og fx har man i Californien for nogle år siden vedtaget en økonomisk pakke på over 50 mia. kr. til forbedring af statens vandkvalitet og -forsyning. Derfor er der stor interesse for de danske løsninger og erfaringer på området."

"De danske virksomheder er frontløbere når det gælder vind- og vandteknologi, og der er derfor nogle fantastiske muligheder for at øge greentech-eksporten til USA betydeligt de kommende år. Også i forhold til vindenergi, som er den hurtigst voksende energikilde i USA, men hvor de stadig er forholdsvis uerfarne. Fx er offshore vind – et område hvor Danmark er verdens førende - et stort set ukendt fænomen i USA.”

Udover at slå et slag for dansk greentech, skal erhvervsministeren hente inspiration til, hvordan vi i Danmark kan blive bedre til at fremme iværksætteri og styrke innovationen i dansk erhvervsliv. Blandt andet besøger ministeren MIT (Massachusetts Institute of Technology), som samarbejder tæt med erhvervslivet om at udklække innovative digitale talenter og omsætte de studerendes idéer til forretning. 

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk