Danske iværksættere ser positivt på fremtiden

Publiceret 06-03-2017

I dag udkommer den største nationale undersøgelse af iværksætteriet - Iværksætterbarometer 2017. I rapporten konkluderes det blandt andet, at der er en stor optimisme at spore blandt danske iværksættere samt høje forventninger til vækst, omsætning og jobskabelse. Men der er også samtidig brug for at styrke kulturen omkring iværksætteri, sådan at de gode tendenser fortsætter.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Det er rigtigt godt at se, at de danske iværksættere har positive forventninger til fremtiden. For vi har brug for ambitiøse iværksættere med masser af gå-på-mod, hvis vi skal skabe flere vækstvirksomheder.  Jeg er dog samtidig meget opmærksom på, at det også kræver gode rammevilkår, hvis vi skal have flere iværksættere til at komme ud over rampen og blive til vækstvirksomheder, der kan vokse sig rigtigt store. ”

Der er således brug for nye ideer og forslag til forbedringer, hvis iværksætterkulturen skal have endnu mere vind i sejlene og for at sikre en fortsat positiv udvikling på området. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Jeg er helt bevidst om, at hvis Danmark også fremover skal stå stærkt som iværksætternation i en global verden, så skal vi konstant være i bevægelse. Derfor vil jeg eksempelvis i løbet af kort tid nedsætte et iværksætterpanel, der skal komme med konkrete forslag til, hvordan vi kan styrke den danske iværksætterkultur og gøre den endnu bedre, sådan at flere nye virksomheder kan vokse og udvikle sig til gavn for hele samfundet.”

Iværksætter Barometer 2017

Pressekontakt: Pressechef René Gyldensten, tlf.: 91 33 70 15/ rgy@em.dk