Dialogmøde om fars orlov: Regering og virksomheder tænker ud af boksen

Publiceret 11-05-2017

Fædres brug af orlov er en vigtig prioritering for regeringen og for stadig flere danske virksomheder.

Derfor inviterer ligestillingsminister Karen Ellemann og erhvervsminister Brian Mikkelsen i dag til dialogmøde med 22 virksomheder og organisationer. Mødet skal føre til flere nye initiativer og samlet opbakning til ’Aktion Fars Orlov’ for at få flere mænd til at tage mere orlov.

”Jeg er meget tilfreds med, at så mange virksomheder og arbejdsmarkedets parter bakker op om indsatsen og møder op til dialogmødet i dag. Det lover godt for udsigten til, at vi får nogle flere mænd til at investere mere på hjemmebanen. Fædres orlov er en vigtig dagsorden for regeringen, fordi det gavner den enkelte far, kvindernes karriere, familielivet og virksomhederne. Men det kræver, at vi har så mange aktører som overhovedet muligt med på holdet. Og at vi tænker ud af boksen med nye tiltag, der kan skubbe til kulturen både i virksomhederne og i hjemmet,” siger minister for ligestilling og nordisk samarbejde Karen Ellemann.

”Sund balance mellem familieliv og karriere er blevet et konkurrenceparameter i kampen om de dygtigste hoveder og hænder. Når jeg ser på deltagerne i initiativet, bekræfter det mig i, at erhvervslivet ikke ser nogen modsætning mellem bundlinje og gode barselsvilkår for begge køn – tværtimod. Som erhvervsminister glæder det mig særligt, at så mange af vores største og mest innovative virksomheder ønsker at gå forrest og skabe større opmærksomhed om fædres adgang til orlov til gavn for både virksomheder og begge forældres karrieremuligheder," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Regeringen har afsat midler til en kampagne, der skal bidrage til at fremme fædres brug af orlov. Kampagnen udvikles i dialog med en virksomheder, organisationer mv. samt faglige organisationer. Kampagnen skal gennem debat, oplysning og inspirationsmateriale til virksomheder og rollemodeller bidrage til at fremme fædres brug af orlov. Der udarbejdes også en undersøgelse af effekterne både på arbejdsmarkedet og i familierne af fædres brug af orlov.

Blandt de deltagende virksomheder på dagens møde er Falck, IBM, IKEA, Maersk, Novo Nordisk, Novozymes, Nykredit, Pandora, Tryg, TDC og Aarhus Kommune.

Mødet finder sted 11. maj 2017 kl. 16.00-17.30 i Eigtveds Pakhus og afsluttes med doorstep for pressen.