FinTech-iværksættere får nye muligheder for at skabe vækst og innovation

Publiceret 07-06-2017

FinTech-iværksættere og andre danske virksomheder får nu bedre mulighed for at tilbyde forbrugerne nye, innovative, digitale tjenester.

Folketinget har fredag den 2. juni vedtaget regeringens forslag til en ny lov om betalinger. Med loven moderniseres lovgivningen på betalingsområdet, og et forbud mod behandling af betalingsoplysninger, der stammer fra 1984, lempes. Endvidere har Folketinget Finansudvalg torsdag den 1. juni bevilget 4,8 mio. kr. i 2017 til et nyt FinTech-lab i Finanstilsynet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Jeg er meget glad for, at vi med den nye betalingslov får den største liberalisering af mulighederne for at behandlebetalingsoplysninger siden 1984. Det vil skabe en masse muligheder for at udbyde nye digitale tjenester og bruge disse oplysninger i den nye ”big data”-økonomi. Det vil være en stor gevinst for både virksomheder og forbrugere."

"Derudover har regeringen nu fået politisk opbakning fra Finansudvalget til, at Finanstilsynet kan gøre det lettere for FinTech-iværksættere at komme i gang i Danmark ved at skabe et Fin-Tech lab. Det skal gøre det lettere at teste nye, digitale, finansielle teknologier af."

"Disse initiativer vil medvirke til at skabe en række nye, højtkvalificerede arbejdspladser og sikre danske forbrugere bedre digitale, finansielle tjenester.” 

Med den nye betalingslov bliver det bl.a. muligt at bruge oplysninger om, hvor en forbruger har brugt sit betalingskort eller andre elektroniske betalingsinstrument, og hvad der er købt, til at tilbyde forbrugerne skræddersyede digitale tjenester såsom forbrugsoverblik og budgetter, målrettet markedsføring og rådgivning.

Kontaktperson: Presserådgiver Lars Erik Skovgaard: tlf: 91 33 70 17 / las@em.dk