Danmark bliver vært for stor international maritim konference

Publiceret 27-06-2017

I 2024 skal Danmark huse European Maritime Day med mere end 1.000 deltagere. Svendborg skal med sine maritime omgivelser danne rammen for værtskabet.

European Maritime Day er blandt de største maritime konferencer i Europa. EU’s Ministerråd har tildelt Danmark værtskabet for konferencen i 2024. Erhvervsministeren indstillede tidligere i år Svendborg som dansk kandidatby. Det er første gang, konferencen afholdes i Danmark, og Svendborg Kommune bliver omdrejningspunktet for det hele.  

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Det er med stor glæde, at jeg i dag kan annoncere, at Svendborg bliver vært for European Maritime Day. Vi har arbejdet intenst på at få konferencen til Danmark, og Svendborg er ideelt placeret i Det Sydfynske Øhav til en konference med fokus på videreudvikling af en robust maritim sektor, der er af stor vigtighed for Danmark."

"Konferencen er en unik mulighed for at fremvise den danske styrkeposition på det maritime område. Danmark har utrolig meget at byde på – også når vi skal udvikle fælles visioner for fremtidens maritime sektor. Jeg håber, at konferencen kan danne rammen om nye innovative martime tiltag, der kan sikre en fortsat stærk, inkluderende og vækstskabende maritim sektor.”

Konferencen samler hvert år over tusinde maritime eksperter, beslutningstagere og repræsentanter fra erhvervslivet til to dages maritim konference. Formålet er at sætte fokus på vigtigheden af maritim økonomisk aktivitet. Og samtidig giver konferencen deltagerne mulighed for at profilere aktiviteter og tiltag samt diskutere fælles muligheder og udfordringer inden for sektoren.

Borgmester Lars Erik Hornemann, Svendborg Kommune:

”Jeg er glad for, at Svendborg bliver hjemsted for den internationale konference. Netop med vores maritime historie og vores nuværende satsning på hele det maritime felt med en række stærke maritime uddannelsesinstitutioner er det en cadeau, at vi er blevet valgt. Vi har haft et godt og tæt samarbejde med en lang række samarbejdspartnere, der alle har vist stor interesse for at yde en indsats på hvert deres felt.”

Konferencen blev afholdt første gang i 2008. Tidligere har byer som Bruxelles, Rom og Göteborg været værtsbyer. Erhvervsministeriet har indgået et partnerskab med Svendborg Kommune om realiseringen af det danske værtsskab.

Pressekontakt: Presserådgiver i Erhvervsministeriet Sara Ringgaard Price, srp@em.dk, tlf. 91 39 94 07