Rekordstort antal forenklingsforslag gennemføres

Publiceret 07-02-2017

Regeringen har behandlet et rekordstort antal forslag fra Virksomhedsforum for Enklere Regler. Blandt andet indfører regeringen en række forenklinger, som vil lette dagligvarebranchen for unødvendige byrder.

Virksomhedsforum for enklere regler hjælper regeringen med at gøre det nemmere og billigere at drive virksomhed i Danmark ved at udpege områder, hvor reglerne er unødvendigt byrdefulde. Tre gange om året indsender Virksomhedsforum deres forslag til regelforenklinger til regeringen, som efterfølgende tager stilling til de indkomne forslag. Denne gang svarer regeringen på hele 88 forenklingsforslag, hvoraf de 78 gennemføres.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Virksomhedsforum for enklere regler yder en stor indsats, som er en uvurderlig hjælp i regeringens arbejde med at nedbringe erhvervslivets byrder. Derfor er det også vigtigt, at vi i regeringen følger op på forummets forslag. Regeringen har nu behandlet et rekordstort antal forslag, som faktisk svarer til en sjettedel af alle de forslag, Virksomhedsforum har sendt, siden forummet blev oprettet.”

Denne gang har fokus været på dagligvarebranchen. Regeringen har i den forbindelse besluttet at indføre en række forenklinger, som gør hverdagen lettere for dagligvarebutikkerne.

Blandt andet vil regeringen gøre det muligt for dagligvarebutikkerne at give rabat på varer, som nærmer sig sidste udløbsdato uden at skulle udregne nye enhedspriser, dvs. kilopris eller literpris. Det er en tidskrævende praksis, som i dag kræves, hvis butikkerne sænker prisen nogle dage før varens holdbarhedsfrist.

Endvidere vil regeringen ensrette affaldsreglerne på tværs af kommunerne, så virksomhedskæder med butikker på tværs af landet, slipper for at skulle efterleve forskellige affaldsregler fra kommune til kommune.

Derudover gennemføres der, i større eller mindre grad, forenklinger på dagligvareområdet i forhold til bl.a. en evaluering af de obligatoriske energieftersyn af store virksomheder, mere gennemskuelighed og ensartethed i forbindelse med brandtilsyn, revision af bekendtgørelser med hjemmel i markedsføringsloven mm.

Alle forslag fra Virksomhedsforum, samt regeringens svar 

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, 91 39 94 07