Erhvervsministeren udpeger formand for Miljø- og Fødevareklagenævnet

Publiceret 09-02-2017

Formanden og de øvrige medlemmer i det nye Miljø- og Fødevareklagenævn er netop blevet udpeget. Nævnet, som er en del af det nyetablerede Nævnenes Hus i Viborg, skal behandle sager om miljø, natur og fødevarer.

Det nye Miljø- og Fødevareklagenævn forventes at behandle ca. 2.000 sager om året, og nu har erhvervsminister Brian Mikkelsen udpeget professor ved Aarhus Universitet Birgitte Egelund Olsen som nævnets første formand.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Miljø- og Fødevareklagenævnet bliver et nævn, der hvert år skal behandle en lang række væsentlige sager med stor samfundsmæssig betydning. Det er derfor vigtigt, at der sker en effektiv og sikker sagsbehandling i nævnet."

"Jeg er glad for, at Birgitte Egelund Olsen har påtaget sig formandsopgaven, og jeg er sikker på, at hun er den rette til at løfte opgaven som formand for nævnet. Birgitte Egelund Olsen er en af de førende eksperter inden for natur- og miljøområdet, og hun vil med sin store erfaring tilføre en stor faglighed.”

Professor Birgitte Egelund Olsen:

”Jeg er meget stolt over at være blevet udpeget som formand for et nyt nævn på et område, som jeg har beskæftiget mig med fagligt i hele min karriere. Jeg ser frem til samarbejdet med de øvrige nævnsmedlemmer og med Nævnenes Hus.”

Miljø- og Fødevareklagenævnet sekretariatbetjenes af Nævnenes Hus i Viborg, hvor i alt 16 nævn er blevet samlet. Miljø- og Fødevareklagenævnet består af 23 medlemmer. Nævnet har følgende sammensætning:

Miljø- og Fødevareklagenævnet:

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, 91 39 94 07