Erhvervsministeren rejser til Kina for at styrke turismen og det maritime samarbejde

Publiceret 22-02-2017

Når erhvervsminister Brian Mikkelsen i aften rejser til Kina, er det for at sætte den afgørende underskrift på to vigtige samarbejdsaftaler som vil gavne det danske erhvervsliv.

Kina er et vigtigt marked for Danmark og vækstpotentialet er især stort inden for turisme og på det maritime område. Derfor rejser erhvervsministeren nu til Kina for at indgå officielt samarbejde med de kinesiske myndigheder på de to områder.

Fredag d. 24. februar underskriver erhvervsministeren således, sammen med den kinesiske turismeminister Li Jinzao, den officielle samarbejdsaftale om et danske-kinesisk turismeår i 2017 under den officielle åbningsceremoni for turismeåret.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Antallet af kinesere, som rejser på ferie i udlandet, er steget drastisk de senere år. Hvis vi kan få lokket bare en brøkdel flere af de udrejsende kinesere til Danmark, har det kæmpe betydning for væksten inden for dansk turisme. Derfor er det en fantastisk mulighed for Danmark, at vi nu har fået et dansk-kinesisk turismeår.”

Ministerens besøg i Kina står også i det Blå Danmarks tegn, idet erhvervsministeren underskriver en ny og udvidet maritim samarbejdsaftale om bl.a. grønt skibsbyggeri.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Danmark har i århundrede formået at opbygge og opretholde en styrkeposition inden for de maritime erhverv, og det er meget vigtigt for mig, at vi gør hvad vi kan for at sikre, at Det Blå Danmark også fremadrettet har førertrøjen på."

"Kina er kæmpe store inden for fx skibsbyggeri, og der ligger derfor et enormt vækstpotentiale for de danske maritime virksomheder, at vi nu indgår en ny samarbejdsaftale med Kina om strategisk sektorsamarbejde inden for grønne maritime løsninger.”

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk.