Erhvervsministeren åbner dansk-kinesisk turismeår i Kina

Publiceret 24-02-2017

I dag blev dansk-kinesisk turismeår 2017 officielt skudt i gang ved en åbningsceremoni i Beijng, hvor det blandt andet blev offentliggjort, at HKH Kronprins Frederik er protektor for turismeåret.

I dag lød startskuddet til det dansk-kinesiske turismeår, som forhåbentlig vil øge tilstrømning af kinesiske turister til Danmark. Erhvervsminister Brian Mikkelsen er i den anledning rejst til Kina, hvor han deltog i den officielle åbningsceremoni.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Det er en stor ære for Danmark at blive udvalgt til at holde turismeår med kineserne. Og så er det jo først og fremmest en rigtigt god forretning for Danmark, idet vi får et kæmpestort skub i forhold til at markedsføre Danmark over for kineserne." 

"Vi ved, at sådan et turismeår for andre lande har ført til en markant stigning i antallet af kinesiske turister, og at det er en effekt som gælder mange år ud i fremtiden. Det forventer vi naturligvis også vil ske for Danmark, og det er noget, der vil kunne mærkes for de danske turismeerhverv.”  

I forbindelse med åbningsceremonien underskrev erhvervsministeren officielt samarbejdsaftalen om turismeåret sammen med Li Jinzao, formand for China National Tourism Administration (CNTA).

Ved åbningsceremonien blev det blandt andet offentliggjort, at Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik er protektor for det dansk-kinesiske turismeår, og programmet for turismeåret blev præsenteret.

Udover Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet består de involverede danske parter i turismeåret af VisitDenmark, Wonderful Copenhagen, Destination Fyn, HCA Fonden, VisitNordsjælland og en række erhvervsrepræsentanter.

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk

Fra dansk side er nogle af flagskibsarrangementerne for turismeåret:

De danske målsætninger for turismeåret er:En stigning i antallet af kinesiske overnatninger i Danmark på mindst 25 pct. over de næste to år