Stor interesse for digital omstilling i danske produktionsvirksomheder

Publiceret 11-04-2017

Erhvervsminister Brian Mikkelsen glæder sig over stor interesse fra SMVer om at søge midler til en digital opgradering i regeringens erhvervspartnerskab for Avanceret Produktion i første runde. Nu åbner en ny ansøgningsrunde.

Små og mellemstore danske virksomheder kan skabe nye forretningsmuligheder og forbedret konkurrenceevne, hvis de formår at udnytte mulighederne i automatisering og digitalisering. Derfor åbner Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion nu op for anden ansøgningsrunde, hvor virksomhederne kan få midler til at løfte deres automatisering og digitalisering.  

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Regeringen oprettede erhvervspartnerskabet, for at flere små og mellemstore virksomheder ville få øjnene op for potentialet i øget automatisering og digitalisering. Det ser bestemt ud til at være tilfældet, og jeg er rigtig glad for at over 100 virksomheder søgte om midler til at omstille sig digitalt. Øget automatisering og digitalisering er afgørende for konkurrenceevnen i de små og mellemstore produktionsvirksomheder og dermed fastholdelse af arbejdspladser i hele landet.”

Hele 134 virksomheder søgte om midler i første ansøgningsrunde i efteråret 2016. Der blev udmøntet 5½ mio. kr. til i alt 53 virksomheder. Én af de virksomheder, som netop har afsluttet deres forløb under erhvervspartnerskabet, er ST Skoleinventar A/S. Virksomheden har fået udarbejdet en konkret plan for sin digitale omstilling:

Jens Lange, direktør, ST Skoleinventar A/S:

”Erhvervspartnerskabet har givet os et spark bagi, og hjulpet os til at lave en konkret plan for investering i nye digitale systemer over de næste 2 år. Vi forventer, at det kan øge vores produktivitet væsentligt. Denne transformation og deciderede strategiudvikling var ikke sket uden midler fra erhvervspartnerskabet.”

Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion har til formål at øge automatisering og digitalisering i små og mellemstore produktionsvirksomheder i Danmark. I alt er der afsat 42 mio. kr. til Erhvervspartnerskabet i perioden 2016-2019.

Målgruppen for partnerskabet er små og mellemstore produktionsvirksomheder med dansk CVR-nummer. Produktionsvirksomheder skal forstås primært som de virksomheder, der har en produktionslinje, hvor output efter bearbejdelse af delelementer eller råstoffer er et fysisk produkt. Ved ansøgningsfristen 1. november 2016 modtog Erhvervspartnerskabet 134 ansøgninger, hvoraf 53 er blevet udvalgt til at få tilskud.

Den nye pulje for 2017 er nu åben for ansøgninger, og her er deadline for indsendelse af ansøgninger den 24. april kl. 12.00.

Erhvervspartnerskabet består af DI Industrisamarbejdet/DI Digital, Landbrug & Fødevarer, Dansk Erhverv/IT Branchen, Dansk Metal, IDA Ingeniørforeningen, Håndværksrådet, Foreningen af Godkendte Teknologiske Institutter samt Erhvervsstyrelsen (formand).