Dansk skibsbesætning får tapperhedspris

Publiceret 17-11-2014

I dag modtager besætning en fra DFDS-skibet BRITANNIA SEAWAYS årets ”Award for Exceptional Bravery at Sea”. Prisen uddeles af FN’s Søfartsorganisation, IMO, for en særlig heltemodig indsats til søs.

Besætningen fra BRITANNIA SEAWAYS modtager IMO’s ”Bravery Award” for den professionelle og heltemodige indsats, der blev udvist, da skibet brød i brand den 16. november 2013. Skibet sejlede langs den norske kyst, da den omfattende brand opstod og medførte eksplosioner og 30 meter høje flammer. Takket være kaptajnens og besætningens professionelle indsats blev branden dog slukket og situationen håndteret så professionelt, at ingen af de 32 personer om bord kom til skade, ligesom forurening blev afværget.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

"Jeg ønsker kaptajn Andreas Kristensen og hele besætningen på BRITANNIA SEAWAYS stort tillykke med den fornemme pris, de modtager i dag. Det er en markant anerkendelse og et bevis på, at besætningen har udvist fremragende sømandsskab og et heltemod helt ud over det sædvanlige.
Kaptajn Andreas Kristensen får i dag overrakt prisen på vegne af hele besætningen ved en ceremoni i IMO’s hovedkvarter i London. IMO’s generalsekretær Mr. Koji Sekimizu overrækker prisen, og Danmarks ambassadør i Storbritannien Claus Grube og Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth er til stede under overrækkelsen. Det er første gang, besætningen på et dansk skib modtager prisen."
 

Fakta

IMO’s Bravery Award er indstiftet som en unik, international anerkendelse af en exceptionelt heltemodig indsats til søs for at redde andres liv eller afværge skade på havmiljøet.

Prisen blev første gang uddelt i 2007 og tildeles på baggrund af nomineringer fra medlemslande eller interesseorganisationer. IMO havde i år modtaget 35 nomineringer til prisen.