Ny fortælling om dansk fødevareproduktion skal skabe vækst og arbejdspladser

Publiceret 01-06-2014

Dansk fødevareproduktion skal være verdenskendt for sin høje grad af bæredygtighed og ressourceeffektivitet.

De globale vækstmuligheder på fødevareområdet skal veksles til vækst og arbejdspladser i Danmark. For at det kan ske, er det vigtigt, at udlandet kender til dansk fødevareproduktions styrker.

Erhvervs- og vækstministeren nedsætter derfor en gruppe med repræsentanter fra erhvervet, forskningen, brancheorganisationer og produktionsmedarbejdere, der sammen skal være med til at skabe en stærk fortælling om dansk fødevareproduktion. Målet er at skabe en slagkraftig markedsføring af Danmarks styrker blandt andet inden for bæredygtig og ressourceeffektiv produktion.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen: 
"Vi skal udnytte de globale eksportmuligheder på fødevareområdet til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. En fælles fortælling for fødevareerhvervet skal bruges til at fortælle resten af verden om danske styrker inden for høj fødevarekvalitet, fødevaresikkerhed og ressourceeffektiv fødevareproduktion."

Formand for gruppen og direktør for Arla, Peder Tuborgh:
"Det ligger mig meget på sinde at bringe de kvaliteter, dansk fødevareproduktion har at byde på, frem i lyset. Vi er en aktiv del af løsningen, på den udfordring verden står overfor med hensyn til at skaffe flere kvalitetsfødevarer på et bæredygtigt grundlag."

Gruppen holder sit første møde i august 2014 og forventes at overlevere fortællingen til regeringen i løbet af 2015.

Medlemmer af gruppen, som skal skabe fortællingen:

Formand

Peder Tuborgh (formand), Adm. direktør, Arla Foods

Medlemmer

  • Mikael Thinghuus, Adm. direktør, Royal Greenland
  • Hanne Risgaard, Økologisk fødevareproducent, Skærtoft Mølle
  • Jørn Jespersen, Direktør, Dansk Miljøteknologi
  • Anne Villemoes, Kommunikationsdirektør, Danish Crown
  • Torben Ladegaard, Direktør, FOSS
  • Christel Thea Jørgensen, Vice President for Food and Feed Application Development, R&D, Novozymes
  • Trine Hahnemann, Kok/ejer, Hahnemanns Køkken
  • Søren Frandsen, Rådgiver for EU’s forskningsmidler, Aarhus Universitet
  • Lone Ryg Olsen, Direktør, Danish Food Cluster
  • Peer Sørensen, Tillidsrepræsentant, Odense Marcipan
  • Søren Gade, Adm. direktør, Landbrug & Fødevarer
  • Ole Linnet Juul, Branchedirektør, DI Fødevarer

Gruppen sekretariatsbetjenes under ledelse af markedsføringskonsortiet FOOD og i samarbejde med Madkulturen, hvilket finansieres med 2 mio. kr. årligt i 2014 og 2015.