Flere danskere får adgang til hurtigt internet og god mobildækning

Publiceret 22-01-2014

7 ud af 10 danskere har nu mulighed for 100 Mbit/s download. Det er en markant fremgang fra sidste år, viser ny kortlægning fra Erhvervs- og Vækstministeriet. Samtidig er der sket en stigning i antallet af postnumre, som har god mobildækning.

På et år er andelen af danskere, der har adgang til hurtigt internet – 100 Mbit/s download – vokset fra 60 procent til 70 procent. Det fremgår af Erhvervs- og Vækstministeriets årlige bredbånds- og mobilkortlægninger.

Af kortlægningen fremgår det også, at antallet af områder med mindre god mobildækning er dalende. I dag er der god mobildækning i 497 af Danmarks 586 postnumre, når der bruges en mobiltelefon med gode modtageregenskaber, hvilket er 20 flere end sidste år.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

"Det er vigtigt med gode internet- og mobilforbindelser, hvis vi skal have vækst, udvikling og arbejdspladser i hele landet. Derfor er det glædeligt, at det går fremad med bredbåndsdækningen, og der bliver færre områder med dårlig mobildækning. Der er dog forsat områder, hvor virksomheder og forbrugere ikke kan få den mobilforbindelse eller den bredbåndshastighed, de ønsker. Det er derfor, regeringen har fokus på, hvordan vi skaber endnu bedre adgang til hurtigt internet og god mobiltaledækning."

Erhvervs- og Vækstministeriets kortlægning viser også, at valget af mobiltelefon har stor betydning for mobildækningen. Regeringen arbejder derfor for, at der indføres en EU-mærkningsordning for mobiltelefoners antenner.

Faktaark