Salget af Nets truer ikke Dankortet

Publiceret 06-02-2014

Salget af Nets har givet anledning til bekymring om, hvorvidt de aktiviteter, som Nets varetager, for eksempel Dankortet, Betalingsservice og NemID, også vil bestå, hvis der kommer en udenlandsk ejer af Nets.

Der er imidlertid ikke grund til bekymring, fastslår erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

"Den regulering og de aftaler, der i dag gælder for Dankortet, Betalingsservice og NemID, vil ikke ændre sig, såfremt selskabet bliver solgt. Området er under omfattende regulering, og så sent som sidste år blev der indgået en aftale mellem Dansk Erhverv og Nets, der forpligter Nets til at videreudvikle og modernisere dankortet. Aftalen lægger forretningernes dankort-betaling i faste rammer, som vil gælde uanset, hvem der ejer Nets"

Nets vil fremadrettet være omfattet af reglerne i konkurrenceloven, betalingstjenesteloven m.v., samt dankort-reguleringen. Såfremt Nets bliver solgt, vil den fremtidige ejer – ligesom Nets er i dag – dermed være underlagt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens og Finanstilsynets tilsyn i forhold til overholdelse af gældende regler samt Nationalbankens generelle overvågning af betalingsinfrastrukturen.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

Nets er en privatejet virksomhed, der ejes af en række banker i Danmark og udlandet. Nationalbanken ejer under 10 procent af Nets. Nets opererer i 5 lande (Danmark, Sverige, Norge, Finland og Estland).

Fakta om Nets