Regeringen gør det lettere at drive virksomhed i Danmark

Publiceret 25-02-2014

Danmark er ifølge Verdensbanken det femte letteste sted i verden at starte og drive en virksomhed. Men vilkårene for de danske virksomheder kan godt blive endnu bedre. Netop derfor lancerer regeringen i dag 48 konkrete initiativer, som skal gøre dagligdagen endnu lettere for de danske virksomheder og deres ansatte. Initiativerne udspringer af forslag fra Virksomhedsforum for enklere regler.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

"Det er vigtigt, at vi konstant arbejder for at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark. Det er ude i virksomhederne, at de nye arbejdspladser og væksten skabes. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at skabe rammerne for deres succes."

Blandt de 48 konkrete initiativer, der skal gøre hverdagen lettere for virksomhederne er: 

  • Lettere indberetningsmuligheder til Danmarks Statistik, så virksomhederne ikke bruger unødige mængder af tid og kræfter på at levere data til Danmarks Statistik.
  • Online værktøj til udarbejdelsen af arbejdspladsvurderinger. Særligt for små virksomheder er det efterspurgt.
  • Gennemgang af arbejdsmiljølovgivning, så den ikke kolliderer med anden lovgivning.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

Det duer ganske enkelt ikke, at der er regler, som er i modstrid med hinanden, og det går vi nu i gang med at rette op på, så virksomhederne har nogle klare regler at forholde sig til.

Alle virksomheder kan indsende konkrete forslag til regelforenkling til Virksomhedsforum via www.enklereregler.dk. Virksomhedsforum behandler derefter forslagene på tre årlige møder og videresender dem til regeringen.

Faktaark