Akvakultur og vækst i produktionsvirksomheder skal give jobs i Nordjylland

Publiceret 18-12-2014

Regeringen og Vækstforum Nordjylland har i dag indgået en aftale om et vækstpartnerskab, der skal skabe øget vækst og beskæftigelse i Region Nordjylland.

Aftalen indeholder initiativer, der blandt andet skal fremme flere vækstvirksomheder samt nordjysk fiskeri og akvakultur. Desuden sættes fokus på sundhedsteknologi og telemedicin,der kan bidrage til udvikling af nye forretningsområder.

Erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen:

"De små og mellemstore virksomheder udgør rygraden i dansk erhvervs-liv. Med vækstpartnerskabet har vi aftalt en række initiativer, der skal understøtte, at flere nordjyske virksomheder kommer ind i solide vækstforløb, fx gennem øget automatisering."

Med vækstpartnerskabet vil Fødevareministeriet og Vækstforum Nordjylland styrke samarbejdet om at udvikle det nordjyske fødevareerhverv.

Fødevareminister, Dan Jørgensen:

"Vi skal blive endnu bedre til at udnytte de mange bæredygtige muligheder, der er inden for fiskeri og for at opdrætte fisk og muslinger. Vi skal hele tiden se på, hvordan vi udvikler og skaber de bedste vilkår for fødevareerhvervene, og der har vi nu skabt et samarbejde om fiskeri og akvakultur i Nordjylland, som jeg glæder mig til at høste frugterne af."

Regionsrådsformand, Ulla Astman:

"Med aftalen understreger vi, at fiskeri og akvakultur er meget vigtige erhverv i Danmark, ikke mindst i landets yderområder. Og jeg ser frem til, at vi får bragt Nordjyllands særlige styrker på området i spil til gavn for væksten og beskæftigelsen i hele landet. Med aftalen kan vi fra nordjysk side bidrage til et tættere samarbejde mellem offentlige aktører og private virksomheder om konkrete udviklingsprojekter, som dels kan forbedre den traditionelle produktion og dels kan skabe nye forretningsmuligheder med fokus på bæredygtighed."

Regionalt vækstpartnerskab mellem Vækstforum Nordjylland og regeringen

Kontaktpersoner

Erhvervs- og Vækstministeriet

Søren Møller Nielsen, Pressesekretær, Tlf: 91 33 70 10

Fødevareministeriet

Morten Olsen, Pressesekretær, Tlf: 25 40 88 33

Vækstforum Nordjylland

Henning Christensen, Sekretariatschef for Vækstforum Nordjylland, Tlf.: 22 26 92 08