Udbud af bredbåndsmillioner til Bornholm sættes i gang

Publiceret 25-08-2014

Regeringen og aftalepartierne bag Vækstplan DK (V, DF, KF og LA) har besluttet at igangsætte udbuddet af de i alt 60 mio. kr., der blev afsat til højhastighedsbredbånd på Bornholm. Udbuddet vil blive sat i gang i august 2014 og løbe til november 2014.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

"Bornholmerne kan se frem til et markant løft i adgangen til hurtigt bredbånd, som kan bidrage til øget vækst og udvikling på Bornholm – det gælder både borgere, virksomheder og sommerhusejere på øen."

De 60 millioner skal gå til det selskab, der hurtigst muligt kan opfylde regeringens bredbåndsmålsætning om 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, så bornholmerne hurtigt får gode internetforbindelser.

Udbudsrunden begynder i august og vil løbe til november 2014. Derefter vil modtageren af tilskud blive udvalgt inden udgangen af 2014.

Det bud, der giver den største dækning med høje hastigheder så tidligt som muligt, vil modtage støtten.

Fakta

Bornholm ligger væsentligt under landsgennemsnittet målt på den samlede dækning med højhastighedsbredbånd.

Det støtteberettigede område på Bornholm omfatter ca. 10.000 husstands-, virksomheds- og sommerhusadresser.

Dækning af husstands- eller virksomhedsadresser, som har adgang til mindre end 2 Mbit/s download, gives særlig prioritering i evalueringen af bud.   

Der stilles krav om, at vinderen skal kunne levere stabile, oplevede hastigheder på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020. Hvis hastigheden ikke kan leveres allerede ved etableringen af nettet, skal der mindst leveres 30 Mbit/s download og 5 Mbit/s upload ved udgangen af 2016.