Ny autorisationslov skaber vækst og øget konkurrence

Publiceret 03-04-2014

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance har indgået en aftale om en ny autorisationslov. Målet er øget konkurrence og færre administrative byrder for virksomhederne på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet.

Med den nye autorisationslov vil flere virksomheder fremover kunne udføre opgaver fra start til slut. Samtidig fastholder vi det høje sikkerhedsniveau, vi er vant til.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:
"Jeg er glad for, at vi nu får en moderne og fleksibel autorisationslov. Loven vil øge konkurrencen, og lette virksomhedernes administrative byrder betydeligt. Med den nye lov gør vi det samtidig muligt for eksempel for en murer at efteruddanne sig til også at kunne udføre simpelt vvs-arbejde. Jeg forventer, at forbrugerne vil opleve færre arbejdsskift og lavere priser i forbindelse med et byggeprojekt."

Den nye lov viderefører de autorisationstyper, der er i dag. Men som noget nyt indføres der mulighed for, at en virksomhed kan få en delautorisation inden for en afgrænset del af el- og vvs-området, nemlig el i boliger, vand og afløb i boliger og solcelleinstallation.

Delautorisationerne suppleres desuden med nye uddannelsesmuligheder inden for håndværksfagene, så faglærte på kortere tid kan tilegne sig nye kompetencer og bestå en autorisationsprøve inden for et afgrænset område.

Loven forventes vedtaget senest medio april og træder i kraft den 2. juni i år.

Den nye autorisationslov udspringer af regeringens konkurrencepolitiske udspil, ligesom en modernisering af området også er en del af anbefalingerne fra Produktivitetskommissionen.

Aftale om en ny autorisationslov