Lovende internationale iværksættere til Danmark

Publiceret 19-02-2013

Nyt iværksætterinitiativ skal tiltrække lovende udenlandske iværksættere til Danmark. De udenlandske iværksættere skal være med til at skabe vækst og nye danske arbejdspladser og bidrage med international ekspertise til det hjemlige iværksættermiljø.

Mange talentfulde iværksættere fra hele verden vil inden længe begynde at rette blikket mod Danmark. Ved at deltage i en konkurrence om forretningsplaner kan de internationale iværksættere søge om at komme til Danmark og etablere virksomhed. Initiativet skal være med til at markedsføre Danmark som et af de bedste steder i verden at starte virksomhed.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:
"Danmark skal være kendt som et land, der byder talent og gode ideer velkommen. Med LaunchPad Denmark indbyder vi talentfulde udenlandske iværksættere til at starte op i Danmark. Det skaber nye virksomheder, vækst og job. Og det kan give positive effekter for andre danske virksomheder, som kan nyde godt af et internationalt udsyn og netværk."

Det er planen, at i alt 30 udenlandske iværksættere skal komme til Danmark i august 2013. Iværksætterne skal deltage i et udviklingsforløb, der kan hjælpe dem med at realisere deres forretningsplaner. Til gavn for vækst og beskæftigelse i Danmark.

Initiativet hedder LaunchPad Denmark og drives af to selvstændige konsortier med Erhvervs- og Vækstministeriet som opdragsgiver. Udover at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark skal LaunchPad Denmark bidrage til den kulturelle udveksling mellem danske og udenlandske iværksættere og øge det internationale udsyn hos danske iværksættere.  

Læs mere på www.launchpaddenmark.com

Pressrelease: Minister Invites World Class Startups to Denmark