Folketinget vedtager nye CSR-tiltag

Publiceret 12-06-2012

Folketinget har i dag vedtaget at oprette en ny mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd. Samtidig skal de cirka 1.100 største danske virksomheder redegøre for, hvordan de arbejder med menneskerettigheder og klima i deres forretning.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Jeg er glad for Folketingets opbakning til den nye mæglings- og klageinstitution. Mæglings- og klageinstitutionen skal hjælpe danske virksomheder til fortsat at være i front, når det gælder social ansvarlighed. Jeg er også meget tilfreds med, at virksomhederne nu også skal oplyse om menneskerettigheder og klima i deres årsrapport. Det er vigtigt for regeringen at sætte fokus på disse områder.

Som ét af de første lande i verden fører regeringen nu FN’s og OECD’s retningslinjer for ansvarlig virksomhedsadfærd ud i livet og opretter en ny mæglings- og klageinstitution ved lov. Som noget nyt skal institutionen mægle i sager, hvor danske virksomheder bliver kritiseret for ikke at optræde ansvarligt. Det forventes, at institutionen vil kunne behandle sager fra november 2012.

De nye regler betyder også, at de største virksomheder nu skal redegøre for virksomhedens politikker for at respektere menneskerettighederne og reducere klimapåvirkningen. Hvis en virksomhed ikke har politikker på disse område, skal virksomheden oplyse dette i sin årsrapport.

Lov om mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd

OECD’s retningslinjer for ansvarlig virksomhedsadfærd

Regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar ”Ansvarlig Vækst” 2012-15