Restaurationsbranchen har de senere år tiltrukket stadigt flere turister. Men besværlige regler og bureaukrati risikerer at spænde ben for spirende cafédrømme og innovation i køkkenerne.
Derfor giver regeringen restaurationsloven et omfattende servicetjek, så restauratørerne ikke sander til i unødvendigt papirarbejde. Erhvervsminister Morten Bødskov besøger i dag Restaurant Fasaneriet i Lejre for at sætte fokus på indsatsen, der skal frigøre mere tid for både restaurationsbranchen, kommunerne og politiet.
Erhvervsminister Morten Bødskov siger:
”Danmark er et gastronomisk epicenter. Restaurationsbranchen har en evig sult på at udvikle sig og har været med til at sætte os på verdenskortet. Danske caféer og restauranter er et samlingspunkt i vores lokalsamfund, og folk fra nær og fjern strømmer til for at få en bid af Danmark. Det skal fortsætte. Vi skal derfor have kniven frem og skære bøvl og bureaukrati fra. På den måde tager vi et stort skridt mod at styrke sammenhængskraften og udviklingen i hele Danmark.”
Bl.a. skal der kigges nærmere på ansøgningsprocessen for alkoholbevillinger, og man vil også tage reglerne for lejlighedstilladelser under lup, så det bliver nemmere og mere smidigt for frivillige eller privatpersoner at afholde eller deltage i arrangementer.
Erhvervsministeriet og Erhvervsstyrelsen vil foretage servicetjekket af restaurationsloven i 2025.