Danmark sender officielt bud på VM i cykling

Publiceret 30-01-2024

Linjeløbene får mål i København med start i Roskilde og Helsingør. Enkeltstarterne bliver kørt i Aarhus.

Danmark har afsendt et officielt bud til Den Internationale Cykelunion (UCI) om at blive vært for VM i cykling i 2029. Vinder Danmark buddet, vil Aarhus blive vært for enkeltstarterne, og linjeløbene vil blive afholdt på Sjælland. Løbene vil starte i Helsingør og Roskilde og målstregen er i København.

Erhvervsminister Morten Bødskov siger:

”Cykelsport er en dansk nationalsport, og derfor sætter vi alt ind for at få VM i landevejscykling ud på de danske veje. Regeringen har prioriteret at få flere sportsevents til Danmark, for det er et fremragende udstillingsvindue for Danmark, der samtidig samler danskerne på tværs af landet. Med VM kan vi vise Danmark frem for verden, og jeg er helt overbevist om, at alle byer som skal ligge asfalt til, kommer til at levere i særklasse, præcis som vi så det under Touren.”

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Vi tager i dag et stort skridt mod at få VM i landevejscykling til Danmark. Det er flere års hårdt arbejde, der ligger bag, og jeg tror på, at det er en begivenhed, der vil vække stor begejstring i hele landet. Danmark er måske et lille land, men en stor cykelnation, og derfor er det helt på sin plads, at VM forhåbentlig snart er på dansk jord. Jeg håber, at vi senere på året kan juble over at være kommende VM-værter.”

Transportminister Thomas Danielsen siger:

"Danmark er et cykelland, og derfor er det helt oplagt, at vi skal være vært for VM i cykling. Store sportsbegivenheder er med til at sætte Danmark på verdenskortet. Det giver en stor oplevelse for publikum. Og så er det med til at holde cykelinteressen ved lige, så endnu flere børn og unge tager cyklen både i hverdagen og i cykelklubberne."

Det forventes, at Danmark får svar fra UCI i slutningen af september 2024 i forbindelse med VM, som i år afholdes i Zürich, Schweiz.

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07