Dithmer takker af

Publiceret 30-04-2024

Michael Dithmer har valgt at fratræde sin stilling som departementschef i Erhvervsministeriet.

Efter 29 år som departementschef har Michael Dithmer valgt at takke af. Han fratræder stillingen d. 1 august 2024.

Gennem sin karriere som departementschef har Michael Dithmer betjent 11 forskellige ministre og er dermed den længst siddende departementschef i Danmarkshistorien. Stillingen som departementschef i Erhvervsministeriet vil blive slået op snarest.

Michael Dithmer udtaler:

”Jeg har besluttet, at tiden er kommet til at takke af som departementschef i Erhvervsministeriet. Derfor har jeg i dag indgivet min afskedsbegæring og fratræder stillingen den 1. august, så der er god tid til at finde min afløserDet har været rigtig mange spændende og udfordrende år i centraladministrationen - der har både været håndtering af vanskelige problemstillinger og muligheden for at arbejde med at finde gode løsninger for udviklingen af Danmark og dansk erhvervsliv. Jeg har sat stor pris på samarbejdet med de mange ministre, jeg har betjent, og jeg er stolt over at have stået i spidsen for så mange dedikerede og dygtige medarbejdere gennem årene. Samtidig har jeg værdsat samspillet med mange gode samarbejdspartnere i andre ministerier og i vores mangfoldige erhvervs- og foreningsliv.” 

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:

”Michael Dithmer er unik. Hans indsats for dansk erhvervsliv og dansk økonomi har været uvurderlig. I mere end en generation har Michael Dithmer, som departementschef, været et solidt anker for skiftende regeringer og ministre. Med ro, overblik og sikker rådgivning har Michael været et omdrejningspunkt for udviklingen af erhvervspolitikken i en tid, hvor rammebetingelserne for dansk erhvervsliv er afgørende forandret. Michael har arbejdet i døgndrift, når dansk økonomi og tusindvis af arbejdspladser skulle forsvares mod konsekvenserne af globale økonomiske chok, finanskriser, terrorangreb, bankkrak og pandemier. I dag står dansk erhvervsliv stærkt med verdensførende grønne styrkepositioner, konkurrencedygtige små- og mellemstore virksomheder og et energisk iværksættermiljø. Mange har bidraget, men Michaels aftryk er særlig tydelige.

Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med Michael siden dannelsen af SVM-regeringen. Jeg er sikker på, at min oplevelse er den samme som mine ministerkollegaer, der også har arbejdet tæt sammen med Michael. Hver dag er han mødt på arbejde med ét sigte: at bidrage til dansk økonomis fremgang og dansk erhvervslivs muligheder for at finde nye veje til mere vækst og flere arbejdspladser. Vi skylder alle Michael Dithmer en stor tak for hans indsats for Danmark.”

 

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07