Erhvervsministeren kæmper for at fjerne barrierer for danske virksomheder i Bruxelles

Publiceret 25-09-2023

Erhvervsminister Morten Bødskov drager til Bruxelles for at deltage i dagens Rådsmøde om konkurrenceevne. Her vil ministeren bl.a. slå et slag for, at den grønne og digitale omstilling ikke drukner i administration

Erhvervsminister Morten Bødskov deltager i dag i Rådsmøde i Bruxelles, hvor ministre fra EU-landene skal diskutere og drøfte centrale spørgsmål vedrørende europæisk erhvervsliv og EU’s langsigtede konkurrenceevne.

Erhvervsministeren leder Danmarks delegation ved mødet, og han vil bl.a. sætte fokus på, at ny EU-lovgivning ikke overbebyrder virksomheder med rapporteringskrav og uoverskuelige tilladelsesprocedurer.

”Der bliver i disse år sat høje ambitioner for EU's grønne og digitale omstilling. Det skal vi blive med. Vi skal bare samtidig sikre, at vores høje ambitioner ikke bliver til bunker af komplicerede krav og administrativt arbejde for virksomhederne. Så kommer vi nemlig aldrig i mål med den grønne omstilling. I regeringen arbejder vi for et mere smidigt og effektivt miljø for både små og store, grønne virksomheder,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Han vil også fremføre Danmarks bekymringer og interesser i forhold til den foreslåede revision af EU's lægemiddellovgivning.

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07