Danske tech-anbefalinger er et vigtigt skridt mod fælles EU-løsninger

Publiceret 22-09-2023

Erhvervsministeren mødes i dag med EU-kommissær, Didier Reynders, for at fremlægge danske anbefalinger fra dansk tech-ekspertgruppe. Et vigtigt dansk indspark i arbejdet med fælles EU-løsninger for tech-giganterne.

Tech-giganterne spiller en stor rolle både internationalt og i Danmark, og deres online platforme er en væsentlig del af mange menneskers liv. For at sikre forbrugernes rettigheder, skal tech-giganterne stilles til ansvar, når de bryder loven.

Erhvervsminister Morten Bødskov skal i dag drøfte en række anbefalinger fra Ekspertgruppen for tech-giganter med EU-kommissær for retlige anliggender, Didier Reynders. Til mødet skal de diskutere, hvordan man skal løse de udfordringer, som tech-giganternes indflydelse har på de europæiske borgeres daglige liv.

”Tech-giganterne spiller en stor rolle i samfundet – og derfor skal de tage et større ansvar end de gør i dag.  Men udfordringerne med tech-giganternes platforme kender ingen grænser. Derfor er det vigtigt med en fælles europæisk indsats mod de udfordringer tech-giganternes forretningsmodeller skaber. På den måde kan vi sikre, at vores børn og unge kan færdes trygt på deres platforme,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

På baggrund af ekspertgruppens anbefalinger har regeringen igangsat initiativer i Danmark bl.a. med aldersbekræftelse og en højere grænse for databeskyttelse af børn.
Der afholdes i dag pressebriefing klokken 15:15 i Eigtveds Pakhus med EU-kommissær Didier Reynders og erhvervsminister Morten Bødskov.

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07