Første gang: USA nr. 1 for danske investeringer

Publiceret 08-11-2023

USA er for første gang det land, som danske virksomheder investerer mest i. Der er tale om investeringer for over 280 mia. kr. Investeringslysten går begge veje, hvor USA fortsat er den største investor i Danmark.

Danske virksomheder har gennem en årrække dygtiggjort sig i at udnytte de globale muligheder. For første gang nogensinde har danske virksomheder samlet set placeret investeringer for 281 mia. kr. i USA i 2022. Det er svarende til 17 pct. af alle danske direkte investeringer i udlandet.

Erhvervsminister Morten Bødskov:

”Der er et kæmpe potentiale for danske virksomheder I USA, og det vidner denne førsteplads i allerhøjeste grad om. Vi skal hele tiden udnytte de mange muligheder, der ligger i USA. For vi taler ganske enkelt om milliardstore investeringer til amerikanske virksomheder, der lige nu er på udkig efter samarbejde, erfaringer og kvalificeret arbejdskraft. Og det kan danske virksomheder tilbyde. Investeringerne går også den anden vej og USA er den største udenlandske investor i Danmark, der konkret bidrager til innovation og vækst i Danmark.”

I denne uge er erhvervsminister Morten Bødskov netop i USA, hvor han i staterne Nebraska og Colorado skal mødes med amerikanske politikere for at drøfte erhvervsmuligheder for danske virksomheder bl.a. i forhold til den amerikanske Inflation Reduction Act.

Ministeren vil på sin rejse også besøge både danske og amerikanske virksomheder, hvor han konkret vil se, hvordan Inflation Reduction Act giver adgang til de nyeste teknologier, flere arbejdspladser og en acceleration af den grønne omstilling.

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07