Partnerskab skal styrke erhvervshavnes grønne vækst

Publiceret 19-06-2023

Erhvervsminister Morten Bødskov besøger i dag Odense Havn for at deltage i drøftelser om udviklingen af havvind.

Regeringen har lanceret et partnerskab for udvikling af danske erhvervshavne med fokus på grøn vækst, økonomisk bæredygtighed og industri. Erhvervshavnene udgør nemlig et knudepunkt for danske virksomheder, og spiller en væsentlig rolle for Danmarks infrastruktur, grønne omstilling og samfundsøkonomi.

Det er udgangspunktet for besøget på Odense Havn i dag, som erhvervsminister Morten Bødskov er inviteret til af en borgmesterkreds bestående af borgmestrene fra Aalborg, Odense, Aabenraa, Lolland og Bornholm. Formålet med besøget er bl.a. at diskutere ambitioner og omstillingsbehov vedrørende investeringer i havvind samt forventningerne til partnerskabet for udvikling af danske erhvervshavne.

Under besøget vil parterne desuden drøfte de igangværende initiativer og planer for at understøtte Odense Havns udvikling. Et af disse initiativer er etableringen af et test- og udviklingscenter for store konstruktioner (LSP) på Odense Havn i regi af det fynske erhvervsfyrtårn. Målet er, at LSP bliver den centrale kerneinfrastruktur ift. at levere ny teknologi til avanceret produktion, så Danmark kan fastholde og udbygge styrkepositioner fx inden for vind- og værftsindustrien.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:

”Odense Havn er en afgørende spiller for udviklingen af havvindprojekter, og jeg er ser frem til at deltage i dagens drøftelser. Med havnepartnerskabet tager vi første skridt i at belyse, hvilke barrierer vi skal finde løsninger på for at fremme havneerhvervenes vækstmuligheder med udgangspunkt i kommercielle investeringer. Nu afventer vi partnerskabets anbefalinger, inden vi vurderer, hvordan omstillingerne af danske erhvervshavne konkret skal understøttes. I mellemtiden kan Odense Havn glæde sig til, at det fynske erhvervsfyrtårn frem mod 2025 vil etablere et test- og udviklingscenter, som vil styrke havnens grønne vækstpotentiale.”

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07