Danmark og Norge styrker samarbejdet om grøn industri og handel

Publiceret 16-06-2023

Erhvervsministrene fra Danmark og Norge har i dag underskrevet en fælleserklæring, der bidrager til et bæredygtig og fremtidssikret erhvervsliv.

Erhvervsminister Morten Bødskov, deltager i dag i erhvervskonferencen "Danmark og Norge - sammen om en bæredygtig fremtid". I forbindelse med konferencen har Danmark og Norge underskrevet en fælleserklæring om et styrket samarbejde inden for grøn industri og handel. Erklæringen afspejler de tætte bånd mellem de to lande og ambitionen om at drive den grønne omstilling fremad i begge nationer.

Det styrkede samarbejde vil fokusere på flere centrale områder, herunder vedvarende energi, CCS og brint, sundhedsteknologi og life science, blå økonomi inklusive grøn skibsfart, teknologiudvikling og digitalisering samt forsvarsindustri. Gennem et tæt samarbejde baseret på Danmarks og Norges fælles værdigrundlag og komplementære industrielle kompetencer vil parterne skabe bæredygtige værdikæder samt teknologiske løsninger, der kan bidrage til den grønne omstilling. For at nå dette mål er parterne enige om at opretholde regelmæssig dialog om politiske udviklinger med relevans for samarbejdet.

Fælleserklæringen er underskrevet af erhvervsminister Morten Bødskov og Norges minister for handel og industri, Jan Christian Vestre.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:

"Danmark og Norge er tætte allierede. Det har altid været en stor styrke. Og det er det særligt i en tid, hvor verden er i forandring. Vi skal stå sammen og danne fælles front mod fælles udfordringer. Derfor er jeg også meget glad for, at jeg sammen med min norske kollega i dag har underskrevet en fælleserklæring om et styrket grønt industri- og handelssamarbejde mellem Danmark og Norge. Det sender et stærkt signal om vores tætte relation og fælles ambitioner for den bæredygtige omstilling, som er en udfordring, men rummer et enormt potentiale."

Norges minister for handel og industri Jan Christian Vestre udtaler: 

"Norge og Danmark er stærkere sammen end hver for sig. Inden for en lang række grønne og digitale værdikæder leverer vi allerede verdensledende teknologi. Gennem et mere strategisk industrielt samarbejde kan vi løfte dette endnu mere og sprede norsk-danske løsninger til hele verden. Det vil styrke værdiskabelsen i vores to lande og bidrage til hurtigere og mere omkostningseffektive udledningsreduktioner."

 

 

Yderligere oplysninger

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07