Danmark får igen førsteplads i konkurrenceevne

Publiceret 21-06-2023

For andet år i træk får Danmark 1. pladsen i konkurrenceevne. Det viser den årlige rapport fra den schweiziske handelshøjskole Institute for Management Development (IMD). Danmark har siden 2021 ligget helt i top på den internationale liste.

I en tid med globale spændinger, flere kriser og hastig teknologisk udvikling opretholder Danmark sin førsteplads over verdens mest konkurrencedygtige økonomier. Det fremgår af en ny rapport fra IMD, der hvert år måler konkurrenceevnen ud fra en række parametre. Også sidste år indtog Danmark den bedste position.

”Når Danmark for andet år i træk bliver verdensmester i konkurrenceevne, så kan man som erhvervsminister kun blive stolt. Tak til dansk erhvervsliv for en kæmpe indsats. For 1. pladsen viser, at dansk økonomi og erhvervsliv er i topform. Nu skal vi fortsætte ad det gode spor og udvikle vores styrkepositioner. Den internationale konkurrence bliver kun skarpere, og her skal danske virksomheder stadig være med til at skabe mere vækst og flere arbejdspladser - for vores ambitioner for Danmark stopper ikke her,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

På 2. og 3. pladsen ligger Irland og Schweiz. Øvrige i top 10 er Singapore, Holland, Taiwan, Hong Kong, Sverige, USA og de forenede Arabiske Emirater. I alt indgår 64 økonomier i målingen.

 

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07