Danskerne giver turismeerhvervet topkarakter

Publiceret 18-12-2023

En ny måling fra VisitDenmark viser, at knap otte ud af ti danskere bakker op om turisterne i Danmark.

Turisme er en dansk styrkeposition, der både byder på gode opleveler til danske og udenlandske turister. I en ny undersøgelse har Epinion for VisitDenmark målt danskernes opbakning til turismen herhjemme.

Undersøgelsen viser, at der fortsat er flot opbakning til turismen blandt danskerne, både i og uden for de større byer byerne.

78 procent af danskerne bakker op om turismen i Danmark generelt, og 71 procent er positive over for turisterne i deres lokalområde. De vurderer især, at turismen har positiv værdi for den lokale økonomi og handelslivet.

Erhvervsminister Morten Bødskov, siger:

”Dansk turisme er i topform og her spiller danskernes opbakning en stor rolle. Turisme har stor betydning for vores samfundsøkonomi og for danskernes hverdag. For turisme er mere end god oplevelser, det er også arbejdspladser, lokal sammenhængkraft og vækst. Turismehvervet leverer hvert år flotte resultater og har bare i år sat flere rekorder hver år, blandt andet med flotte overnatningstal og mange udenlandske besøgende. Den indsats skal honoreres. Derfor skal vi investere i turismen, og derfor har regeringen sat 100 mio. kr. til en styrket turismeindsats på Finansloven 2024.”

Adm. direktør i VisitDenmark. Katja Moesgaard, siger:

”Jeg synes, det er interessant, at danskerne er mere positiv over for turismen, når man har den tæt inde på livet, og jeg bemærker også, at danskerne er stolte over, at deres lokalområde tiltrækker turister. Dansk turisme står et godt sted lige nu, men vi ved også, at vi bliver nødt til hele tiden at kunne fortælle nye historier om Danmark og danskerne for fortsat at være relevante, når man skal vælge rejsemål. I den sammenhæng er danskernes opbakning vigtig, for det er i høj grad danskerne og vores livsstil, som de udenlandske turister er interesserede i. Og en positiv holdning til turisme er et fantastisk godt afsæt for at få etableret et godt samspil med især de udenlandske turister.”

De 8.000 respondenter i undersøgelsen har besvaret fire faktaspørgsmål om turismen. Det er tredje gang, at der gennemføres en sådan undersøgelse siden 2021, og i perioden er turismen vokset med 22 procent, målt i kommercielle overnatninger. Generelt er danskerne stolte af, at turister har lyst til at besøge deres lokalområde. Syv ud af ti har denne holdning, og de fleste mener, at de har et medansvar for, at turisterne får en god oplevelse. I den nationale strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme er tilfredse turister, borgere og medarbejdere et pejlemærke. Ifølge strategien skal borgernes overordnede positive opfattelse af turismens betydning for det danske samfund øges.

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07