Rekord-halvår for turismen i Danmark

Publiceret 16-08-2023

Trods mindre nedgang i juni oplever turismen i Danmark det hidtil bedste halvår med en generel stigning i antallet af overnatninger.

Turismen i Danmark har markeret første halvår af 2023 med en solid stigning i antallet af overnatninger. Dansk turisme har år-til-juni haft det højeste antal overnatninger nogensinde, og er dermed kommet rigtig godt fra land, selvom det danske sommervejr kan vise sig at påvirke sommerens resultater.

Ifølge de nye tal fra VisitDenmark har antallet af overnatninger i første halvår 2023 oplevet en samlet stigning på 3,6% sammenlignet med samme periode i 2022. Tallene viser også, at udenlandske overnatninger er steget med hele 11,2% i samme periode, og derfor har udenlandske besøgende været stærkt medvirkende til stigningen.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:

”Det glæder mig at se, hvordan turismen i Danmark fortsætter med at blomstre og trække besøgende til vores smukke land. Turismen er afgørende for vækst og arbejdspladser i hele landet. I en periode med øget international konkurrence om turisterne er det vigtigt, at vi formår at udnytte det store momentum danske turisme oplever lige nu. Det kræver, at vi sammen fortsætter arbejdet med at udvikle dansk turisme, så vi kan tilbyde endnu stærkere og mere bæredygtige oplevelser for de mange gæster.”

Turismeindustrien er en afgørende styrkeposition for dansk erhvervsliv med et stort udviklingspotentiale, som der arbejdes for at udnytte i hele landet. Et af de mange udviklingsområder er outdoor-turismen, der har oplevet en ekstraordinær vækst ifm. covid-19 pandemien og hvor meget tyder på, at den højere efterspørgsel vil fortsætte. En kommende analyse fra VisitDenmark viser således, at en væsentlig andel af turisterne i Danmark har outdoor-oplevelser, såsom cykling og vandring højt på agendaen, når de vælger rejsemål.

Derfor er der med den nationale strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme også igangsat et arbejde med outdoor-turisme, hvor der b.la. er fokus på at styrke den rekreative infrastruktur for at tiltrække naturelskere og eventyrlystne besøgende. F.eks. arbejdes der lige nu med udrulningen af et nationalt cykelknudepunktsnetværk, der skal styrke cykelturismen i hele landet, og hvor en række kommuner for nyligt har deltaget i demonstrationsprojekter.

 

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07