Regeringen afsætter 80 millioner kroner til store cykelløb

Publiceret 31-08-2023

På sit forslag til finansloven vil regeringen afsætte ca. 80 millioner kroner til afholdelse af et VM i landevejscykling i Danmark samt et nyt World Tour-løb.

Tour de France Grand Départ 2022 malede Danmark gul og satte gang i folkefesten ikke bare i etape-byerne, men i hele landet.

Danmarks position som værtsnation for internationale sportsbegivenheder styrkes, da regeringen med sit forslag til finanslov 2024 afsætter ca. 80 millioner kroner i perioden 2025-2029, heraf 70 mio. kr. til afholdelse af VM i landevejscykling og 10,5 mio. kr. til et nyt World Tour-løb.

På denne måde ønsker regeringen at understøtte arbejdet med at tiltrække internationale sportevents, der kan begejstre og samle danskerne og løfte erhvervs- og kulturliv på tværs af hele landet.

Med investeringerne ønsker regeringen at skabe grundlaget for store oplevelser for både danskere og turister, og styrke turismeindustrien til gavn for vækst og udvikling i hele Danmark.

For at sende cykelrytterne ude på de danske landeveje, skal Danmark skal først vinde buddet på de to events. Det vil desuden være en forudsætning for tiltrækning af VM i landevejscykling, at der sikres medfinansiering fra mål- og startbyerne. Regeringen vil snarest muligt starte dialogen med mulige partnere.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:

"Som erhvervsminister synes jeg, at det er kæmpe stort, at vi kan tiltrække sportsbegivenheder som dem her til Danmark. Det hele afhænger selvfølgelig af, om Danmark vinder buddet på de to events. Falder det hele i hak regner jeg da med, at det munder ud i endnu mere folkefest med en masse tilskuere, der vil komme og heppe på nogle af verdens bedste cykelryttere.”

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt udtaler:

”Danmark er en cykelnation, og vi har nogle af verdens bedste cykelryttere. Jeg håber, at vi med et af årets største cykelløb og et World Tour-løb på dansk jord kan være med til at motivere endnu flere danskere til at cykle og holde en folkefest. Regeringen viser med cirka 80 millioner kroner, at vi er ambitiøse, og jeg håber, at kan lykkedes med at få VM og et nyt World Tour-løb til Danmark.”

 

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07