2,3 milliarder til erhvervslivet på finansloven

Publiceret 31-08-2023

Regeringen foreslår at afsætte 2,3 mia. kr. til dansk erhvervsliv på finansloven. Milliardindsprøjtningen skal gå til danske iværksættere, life science industrien, udviklingen af kvanteteknologi, bæredygtig turisme og store internationale sportevents.

Dansk erhvervsliv står solidt med en konkurrenceevne i verdensklasse. Og der skal fortsat være et stærkt og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Derfor foreslås det at sætte 2,3 milliarder af på finansloven til forskellige dele af dansk erhvervsliv.

”Vi har et godt og solidt erhvervsliv i Danmark. Men vi må ikke læne os for godt tilbage i stolen. Derfor er vi i regeringen fast besluttet på at udvikle dansk erhvervsliv, så det også står stærkt i fremtiden. For vi skal følge med nye teknologier, sikre gode betingelser for danske iværksættere, understøtte Danmarks styrkeposition inden for life science og sikre bæredygtig udvikling af dansk turisme, så vi kan tiltrække endnu flere besøgende til vores land,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

På erhvervsområdet indeholder finanslovsforslaget følgende initiativer:

  • Der afsættes i alt 1,5 mia. kr. i 2024-2027 til styrkelse af rammevilkårene for danske iværksættere
  • Der afsættes 50 mio. kr. årligt i 2024-2027 til at understøtte udviklingen af kvanteteknologi i Danmark.
  • Der afsættes 100 mio. kr. årligt i 2024-2027 til en ny life science-strategi.
  • Der afsættes i alt 180 mio. kr. til bæredygtig udvikling af dansk turisme og store sportevents til afholdelse i Danmark.

Kontakt

Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07