Nu ophæves de sidste restriktioner for dansk erhvervsliv

Publiceret 01-09-2021

Fra den 1. september ophører de sidste restriktioner for dansk erhvervsliv, og diskotekerne kan igen slå dørene op – i første omgang med krav om coronapas.

Efter knap halvandet års nedlukning ophæves de sidste restriktioner for dansk erhvervsliv nu. Det betyder, at det sidste tvangslukkede erhverv i Danmark, nemlig natklubber, diskoteker og lignende, i dag må åbne dørene for festglade gæster igen.

Samtidig ophører restriktionerne for åbningstider, udskænkning af alkohol og kravene om ensretning i butikker, skiltning og indretning af lokaler. Dog er der fortsat krav om coronapas på diskoteker, natklubber og lignende frem til den 10. september.

”Tilbage omkring påske begyndte vi den gradvise genåbning af Danmark efter nogle hårde måneder. Først med frisørerne og massørerne, så storcentrene og de private arbejdspladser. Det hele i takt med, at vi dag for dag fik mere kontrol over corona-epidemiens greb i vores samfund. Nu tager vi så forhåbentligt det sidste skridt med diskoteker og natklubber, der i dag igen kan sætte strøm til musikanlægget, tænde de kulørte lamper og byde kunder op til fest. Det glæder jeg mig utrolig meget over, og det kan kun lade sig gøre på grund af den samlede indsats, vi alle har lagt,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Selvom alle restriktioner nu er ophævet, og hjælpepakkerne udfases, er der dog fortsat muligheder for kompensation. Særligt udsatte virksomheder og selvstændige kan søge de tilpassede kompensationsordninger fra den 1. juli 2021 og frem til den 30. september 2021, såfremt de oplever en omsætningsnedgang på minimum 45 pct., og opfylder ordningernes øvrige krav.

Følgende restriktioner bliver ophævet den 1. september:

  • Krav om coronapas ophæves for indendørs serveringssteder, liberale serviceerhverv med tæt fysisk kontakt samt lege- og badeland.
  • Restriktioner for åbningstider og adgangen til udskænkning og salg af alkohol (inkl. i detailhandlen) ophæves.
  • Regler om smitteforebyggende foranstaltninger, fx krav om skiltning, indretning af lokaler, tilgængelighed af håndsprit mv., ophæves.
  • Opfordring til test på arbejdspladser, herunder i dagtilbud, ophæves, idet der dog fortsat i relevant omfang vil gælde opfordring til test for personer, der ikke er vaccineret eller har symptomer på covid-19.
  • Krav om ensretning i dagligvarebutikker på over 2000 m2 eller derover ophæves.
  • Ordninger for større arrangementer på Erhvervsministeriets område (messer, dyrskuer, markeder, konferencer og møder) iht. plan for afholdelse af større arrangementer ophæves.

Kravet om coronapas på natklub, diskotek og lignende ophæves den 10. september, hvor covid-19 ikke længere betragtes som en samfundskritisk sygdom.

 

For yderligere spørgsmål fra pressen, kontakt:

Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 07