Erhvervsministeren besøger danske virksomheder og designudstilling i Milano

Publiceret 07-09-2021

Sammen med HKH Kronprinsessen skal ministeren over de næste par dage besøge udstillinger, som fremhæver danske virksomheder og deres grønne løsninger under designugen i Milano.

Danmark har en stærk kreativ industri, hvor eksporten de sidste 10 år er steget med over 50 procent, og designugen i Milano er en oplagt mulighed for at fremme danske virksomheders grønne løsninger og produkter. I øjeblikket står Italien over for at skulle igangsætte en omfattende genopretningsplan med et markant grønt aftryk, og derfor vil der være en bred efterspørgsel på blandt andet udenlandske kompetencer og løsninger.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”I Danmark har vi en stolt tradition for godt håndværk og design. Tænk bare på danske designklassikere, som er verdenskendte og med deres tidsløse stil holder den dag i dag. Derfor er jeg også rigtig glad for at være med til at promovere vores kreative erhverv under Milano Design Week. Ikke alene skaber virksomhederne klassikere, de genanvender også materialer og laver innovative grønne løsninger. Verden har gennem årtier efterspurgt dansk design, og den succes skal vi bygge videre på, så endnu flere klassikere nye og gamle kommer over landegrænsen.”

På turen skal erhvervsministeren besøge udstillingen om dansk bæredygtig arkitektur og design ”The Journey towards Sustainability”, der er et vigtigt internationalt udstillingsvindue for de danske virksomheder. H.K.H. Kronprinsessen besøger i dag og i morgen de danske installationer og deltager i en række begivenheder i forbindelse med Milanos designuge, hvor også erhvervsministeren deltager.

Det er den danske ambassade i Italien, der i samarbejde med en række nøglepartnere, står bag designprojektet, der er støttet af den filantropiske forening Realdania, Industriens Fond og VisitDenmark. Ambassaden i Italien assisterer dagligt danske virksomheder, der ønsker at komme ind på eller styrke deres position på det italienske marked.

Italien står for den største genopretningsplan i EU på over 1.400 mia. kr. Heraf går ca. 70 mia. euro til den grønne omstilling, bl.a. til cirkulær økonomi, og danske virksomheder har gode forudsætninger for at byde sig til. Den danske udstilling under designugen er med til at sætte fokus på danske løsninger inden for netop cirkulær økonomi.

For mere information kontakt: 

Camilla Weigel, cachwe@em.dk, tlf.: 91 33 70 97