Danmark indgår samarbejdsaftale på søfartsområdet med Kenya

Publiceret 29-09-2021

Danmark har underskrevet en maritim samarbejdsaftale med Kenya.

Danmark og Kenya skal fremover samarbejde om bl.a. opbygning af maritime uddannelser og kurser i Kenya, beskyttelse af havmiljøet samt en grøn omstilling af skibsfarten.

Erhvervsminister Simon Kollerup har nemlig i dag underskrevet en samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding) på søfartsområdet med Kenyas transportminister, James Wainaina Macharia. Den skal styrke de to landes samarbejde på søfartsområdet.

”Den danske søfartsbranche er en af vores styrkepositioner, og vi vil derfor uden tvivl kunne samarbejde med Kenya om at gøre den maritime sektor mere sikker, effektiv og grøn. Fra dansk side kan vi bidrage med både viden og erfaring på søfartsområdet, mens Kenya er en økonomi med betydeligt vækstpotentiale bl.a. i den maritime sektor. Jeg glæder mig derfor over, at vi nu kan underskrive aftalen, som kan også åbne nye samarbejds- og forretningsmuligheder mellem vores lande,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Samarbejdsaftalen er derudover et første skridt mod etableringen af et myndighedssamarbejde, som Danmark arbejder på at igangsætte med Kenya.