Bredt politisk flertal udfaser hjælpepakker

Publiceret 30-09-2021

Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at fortsætte udfasningen af hjælpepakkerne til dansk erhvervsliv. Virksomheder med stor omsætningsnedgang pga. corona får dog stadig en hjælpende hånd.

Dansk økonomi buldrer frem efter corona. Flere danskere end nogensinde er i job, og økonomien forventes at vokse med 3,8 pct. i år. Samtidig er alle corona-restriktionerne blevet ophævet, og langt de fleste virksomheder oplever vækst og fremgang.

På den baggrund har regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet aftalt at udfase hjælpepakkerne, der har holdt hånden under dansk erhvervsliv og arbejdspladser gennem pandemien.

Kompensationsordningen for selvstændige mv. ophører derfor efter planen den 30. september 2021, mens det fremover kun vil være muligt for de hårdest ramte virksomheder at få hjælp til faste omkostninger. Virksomheder med en omsætningsnedgang på 45 pct. eller mere vil fortsat kunne søge om hjælp til faste omkostninger året ud.

Garanti- og låneordningerne i Vækstfonden og EKF samt låneordningen i Rejsegarantifonden bliver tilsvarende forlænget året ud.

”Lige nu står vi langt stærkere, end vi havde turdet håbe for bare nogle måneder siden. Det skyldes en ansvarlig økonomisk politik og en kæmpe indsats fra alle danskere og erhvervslivet. Vi lever nu i et samfund uden corona-restriktioner. Og det har stor betydning for danske virksomheder, der langt størstedelen af vejen har fået hjulene i gang igen. Derfor vil regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier også holde fast i at udfase langt størstedelen af hjælpepakkerne nu. Der vil dog stadig være hjælp at hente til dem, der er allerhårdest ramt,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

For yderligere spørgsmål:

Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 07