SMV:Digital åbner pulje på 42,5 mio. kr.

Publiceret 12-10-2021

SMV:Digital-programmet har hjulpet små og mellemstore virksomheder landet over, og i morgen åbner endnu en pulje. Og der er brug for den slags hjælp, viser ny analyse fra Erhvervsministeriet.

SMV:Digital-ordningen har hjulpet flere tusinde små- og mellemstore virksomheder med at komme godt i gang med den digitale omstilling.

Og der er brug for hjælpen, viser en ny analyse fra Erhvervsministeriet, der er baseret på mere end 2000 ansøgninger til SMV:Digital.

Analysen viser blandt andet, at selvom mindre virksomheder i stigende grad er begyndt at bruge grundlæggende teknologier som f.eks. hjemmesider, så er mange SMV’er fortsat på et generelt lavere digitalt niveau end større virksomheder. Ifølge analysen kan hjælp og rådgivning være byggeklodser i SMV’ernes digitale omstilling.

Til hjælp og rådgivning om den digitale omstilling kan SMV’er fra i morgen den 13. oktober 2021 kl. 9:00 søge om tilskud, hvor en ny SMV:Digital pulje på 42,5 mio. kr. åbner. 

Erhvervsminister Simon Kollerup:   
”Den digitale omstilling er en forudsætning for at fastholde og udbygge vores virksomheders konkurrenceevne. Det bliver svært at være med i den internationale konkurrence, hvis vi ikke udvikler os digitalt. Det gælder også for de små- og mellemstore virksomheder. Derfor er det afgørende, at vi får endnu flere SMV’er med ombord på den digitale omstilling, fordi vi ved, at det både højner produktiviteten og skaber et bedre arbejdsmiljø.”

Fakta om SMV:Digital

Under programmet SMV:Digital kan virksomheder bl.a. søge støtte til indkøb af specialiseret rådgivning inden for digitalisering, automatisering og e-handel. Siden 2018 har mere end 5.000 virksomheder søgt om tilskud gennem programmet, og der er t.o.m. sommeren 2021 udmøntet over 185 mio. kr. til rådgivning om digitalisering i danske virksomheder.    

Læs analysen her 

For mere information kontakt:

Tina Buhl Pretzmann, presserådgiver, tibupr@em.dk