Erhvervsministeren præsenterer regeringens hvidbog om tech-giganter i Lissabon

Publiceret 02-11-2021

I dag er erhvervsminister Simon Kollerup rejst til Lissabon for at præsentere den danske regerings hvidbog om tech-giganter ved den internationale tech-konference Web Summit.

Selvom tech-giganter skaber nye og uanede muligheder for danske virksomheder og forbrugere, så udfordrer de også samfundet på flere punkter.

Derfor udgav regeringen tidligere på året en hvidbog med ni principper om et mere ansvarligt og retfærdigt samfund med tech-giganterne, der hver især udspringer af en væsentlig samfundsmæssig udfordring.

Erhvervsminister Simon Kollerup rejste i den forbindelse i dag til Lissabon for at præsentere hvidbogen for første gang for et internationalt publikum på tech-konferencen Web Summit, der løber af stablen den 1-4. november.

Erhvervsminister Simon Kollerup udtaler:
”Det er et stort problem, at vi som samfund i dag ikke har bedre greb om de kæmpestore tech-giganter og den måde de driver deres forretning på. Bag de spændende produkter og ydelser gemmer der sig algoritmer, som meget få forstår, men som gør skade på mennesker og erhvervsdrivende. Det rammer rigtigt mange mennesker på trivslen, og det udfordrer rigtigt mange danske virksomheder gennem en ulige konkurrence.

Vi ønsker, at det er demokratiet og vores samfund, som sætter rammerne for tech-giganterne. Ikke omvendt. Og jeg savner, at flere lande melder sig ind i den her kamp. Derfor deltager Danmark som centralt land på Europas største tech-konference. For at få flere allierede i kampen for et bedre samfund med mere kontrol med tech-giganterne.”

Simon Kollerup skal også mødes med den portugisiske økonomi- og digitaliseringsminister, Pedro Siza Vieira, for at drøfte EU-Kommissionens forslag om ny lovgivning om digitale tjenester, som vil regulere store digitale platforme. Her arbejder den danske regering for skærpede krav til de digitale platforme, så der altid er en aktør at stille til ansvar for bl.a. ulovligt indhold.

Herudover skal ministeren mødes med en række virksomheder, der er aktive på det portugisiske marked, og danske tech-virksomheder, der deltager i Web Summit.

For mere information kontakt: 

Erhvervsministeriets pressetelefon, tlf.: 91 33 70 07