Nu kan selvstændige søge om forhøjet kompensation

Publiceret 05-03-2021

Fra i dag er det muligt for selvstændige at søge om forhøjet kompensation for tabt omsætning. Den forhøjede kompensation er målrettet til at dække omkostninger i den selvstændiges virksomhed som f.eks. betaling af reg-ninger og udgifter til medarbejdere.

Regeringen har fra begyndelsen af corona-krisen haft fokus på at holde hånden under danske virksomheder, selvstændige og lønmodtagere, der er hårdt ramt af krisen. Derfor indgik regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier den 9. februar 2021 en aftale om at forbedre kompensationen til selvstændige. 

Erhvervsstyrelsen har nu åbnet for, at selvstændige kan ansøge om den forhøjede kompensation. Den forhøjede kompensation kan søges med tilbagevirkende kraft fra og med den 9. december 2020.  

Selvstændige, der tidligere har søgt om kompensation i ordningen for selvstændige, vil skulle genansøge kompensationsordningen for at få udbetalt det forhøjede kompensationsbeløb. 

I den forbindelse har Erhvervsstyrelsen udarbejdet et nyt genansøgningsmodul, som kan anvendes af de selvstændige, der tidligere har søgt om kompensation for perioden 9. december 2020 – 28. februar 2021. Genansøgningsmodulet vil gøre det nemmere for de selvstændige at søge om den forhøjede kompensation og forventes at forkorte sagsbehandlingstiden. Genansøgningsmodulet forventes at være fuldt i drift i begyndelsen af næste uge.   

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

”Jeg er glad for, at vi i dag har åbnet for, at de selvstændige kan søge om forhøjet kompensation. Tiden med corona har været rigtig hård for erhvervslivet og ikke mindst for de selvstændige og små virksomheder. Med forbedringen giver vi en ekstra håndsrækning til at betale regningerne og holde på medarbejderne, så de er klar til hurtigt at komme op i gear igen, når krisen er ovre.” 

Selvstændige kan med den forhøjede kompensation få udbetalt op til 33.000 kr. om måneden for tabt omsætning, hvis de har mindst én fuldtidsansat. Selvstændige uden ansatte kan få udbetalt op til 30.000 kr. i kompensation for tabt omsætning om måneden. Den forhøjede kompensation er målrettet udgifter i den selvstændiges virksomhed, fx til betaling af regninger og udgifter til medarbejdere. 

For at modtage den forhøjede kompensation er det et krav, at den selvstændige ikke tager mere end 23.000 kr. ud af virksomheden om måneden i den periode, hvor den forhøjede kompensation modtages. Dette krav gælder fra og med den 1. februar 2021.

Få mere information

Find hjælp til hvordan din virksomhed skal håndtere corona-regler, og hvordan du kan søge hjælp på www.virksomhedsguiden.dk eller ring til Erhvervsstyrelsens corona-hotline på 72 20 00 34.

Hvis du er journalist og har brug for yderligere information, så kontakt Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07