Nu genåbnes erhvervsliv i Hørsholm Kommune

Publiceret 17-05-2021

Hørsholm kommune har i syv dage i træk været under en testkorrigeret incidens på 250 smittede pr. 100.000 indbyggere, hvorfor den aktuelle nedlukning ophæves fra i morgen.

På grund af for høje smittetal har dele af erhvervslivet været nedlukket i Hørsholm Kommune. Nu har Hørsholm Kommune igen i syv dage været under et incidenstal på 250, hvilket betyder, at der i henhold til den automatiske model for lokale nedlukninger fra i morgen tirsdag d. 18 maj åbnes op for liberale serviceerhverv, udvalgsvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, arkader, basarer, forlystelsesparker m.v. igen.

Dette betyder, at følgende erhvervsaktiviteter kan åbne igen i Hørsholm Kommune fra tirsdag d. 18. maj:.

• Udvalgsvarebutikker i kommunen

• Forlystelsesparker mv. i kommunen

• Serveringssteder i kommunen

• Indkøbscentre, arkader, basarer og stormagasiner i kommunen

• Liberale serviceerhverv og køreskoler i kommunen

• Konferencer og møder i kommunen

Stadig mulighed for at få kompensation

Der er desuden mulighed for, at virksomheder, der tidligere har været lukket ned, kan forblive lukket, hvis de vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at åbne. De vil kunne modtage op til 90 pct. i kompensation for de faste udgifter, og 90 pct. af den tabte omsætning i selvstændigordningen. Virksomhederne kan også fortsat benytte sig af den generelle lønkompensationsordning, hvor der kan søges om kompensation for 75 pct. af lønnen for funktionærer og 90 pct. af lønnen for ikke-funktionærer, dog maksimalt 30.000 kr. om måneden.

 

Læs mere om den automatiske model for nedlukning her

For yderligere kontakt: 

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07