Høje smittetal lukker erhvervsliv ned i Hørsholm Kommune

Publiceret 08-05-2021

På grund af høje smittetal lukker Hørsholm Kommune og dele af det lokale erhvervsliv midlertidigt ned fra i morgen søndag den 9. maj 2021. Nedlukningen ophæves, når kommunen syv dage i træk er under en testkorrigeret incidens på 250 smittede.

Fra i morgen skal dele af erhvervslivet i Hørsholm Kommune lukke, efter at kommunen har høje smittetal med et testkorrigeret incidenstal over grænsen på 250 smittede. Det har regeringen i dag fået opbakning i Folketingets Epidemiudvalg til.  

Som led i udmøntningen af Rammeaftale om plan for genåbning er der blevet udarbejdet en model for lokale nedlukninger baseret på automatik. Konkret betyder det, at hvis det testkorrigerede incidenstal er over 250 pr. 100.000 indbyggere i en kommune, så træder lokale nedlukninger i kraft, så smitten bringes under kontrol. På baggrund af det har Epidemikommissionen anbefalet en nedlukning.

Følgende træder i kraft i Hørsholm Kommune søndag den 9. maj:

  • Lukning af udvalgsvarebutikker i kommunen
  • Lukning af forlystelsesparker mv. i kommunen
  • Lukning af serveringssteder i kommunen
  • Lukning af indkøbscentre, arkader, basarer og stormagasiner i kommunen
  • Lukning af liberale serviceerhverv og køreskoler i kommunen
  • Lukning af konferencer og møder i kommunen
  • Private arbejdsgivere opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra så vidt muligt

Nedlukningen omfatter ikke dagligvarebutikker, take away og butikker, hvor der sælges medicinsk udstyr. Derudover er det muligt for udvalgsvarebutikker at holde åbent for erhvervskunder og click & collect.

Når Hørsholm kommune i syv dage i træk er under en testkorrigeret incidens på 250 smittede, ophæves nedlukningen. Kriterierne for nedlukning er anbefalet af Statens Serum Institut og er vurderet ud fra den aktuelle smittesituation. De vil løbende blive vurderet og justeret efter behov på baggrund af erfaringer og epidemiens udvikling.

Stadig mulighed for at få kompensation

Der er desuden mulighed for, at virksomheder, der tidligere har været lukket ned, kan forblive lukket, hvis de vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at åbne. De vil kunne modtage op til 90 pct. i kompensation for de faste udgifter, og 90 pct. af den tabte omsætning i selvstændigordningen.

Virksomhederne kan også fortsat benytte sig af den generelle lønkompensationsordning, hvor der kan søges om kompensation for 75 pct. af lønnen for funktionærer og 90 pct. af lønnen for ikke-funktionærer, dog maksimalt 30.000 kr. om måneden.

For yderligere kontakt:

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00).

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07