Covid-19: Opdatering af retningslinjer for genåbning af messecentre og udendørs markeder samt mere fremmøde på arbejdspladsen

Publiceret 28-05-2021

Regeringen er sammen med et bredt flertal i Folketinget blevet enige om næste fase af genåbningen af Danmark. Det betyder blandt andet, at indendørs forlystelser genåbner samt at messer og udendørs markeder igen kan byde gæster velkommen. Herudover lempes på anbefalingen af hjemmearbejde, så ansatte gradvist kan komme tilbage på deres fysiske arbejdspladser.

Aftalen betyder der genåbnes for messer og udendørs markeder. Der gælder arealkrav, krav om coronapas og mundbind samt øvrige smitteforebyggende tiltag. Udendørs markeder kan afholdes med op til 500 deltager og har lukketid i perioden mellem kl 18.00 og 05.00.

Forlystelsesparker, kasinoer, spillehaller og øvrige indendørsfaciliteter som lege- og badelande kan ligeledes genåbne deres lokaler med arealkrav, krav om coronapas og mundbind samt øvrige smitteforebyggende tiltag.

Aftalen betyder også en lempelse af anbefalingen om hjemmearbejde således, at flere nu kan møde ind på arbejde igen. Fysisk fremmøde på arbejdspladserne er delt op i tre faser, som starter d. 21 maj.

De nærmere retningslinjer kan findes nedenfor.

Det er stadig muligt at søge hjælp på trods af genåbningen

Selvom Folketingets partier er blevet enige om næste fase af genåbningen, er det fortsat muligt at søge hjælp fra de generelle kompensationsordninger til og med den 30. juni 2021. Det betyder, at virksomheder og selvstændige med en omsætningsnedgang på mindst 30 pct. kan få hjælp.

Der er desuden mulighed for, at virksomheder, der tidligere har været lukket ned, kan forblive lukket, hvis de vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at åbne. De vil kunne modtage op til 90 pct. i kompensation for de faste udgifter, og 90 pct. af den tabte omsætning i selvstændigordningen.

Virksomhederne kan også fortsat benytte sig af den generelle lønkompensationsordning, hvor der kan søges om kompensation for 75 pct. af lønnen for funktionærer og 90 pct. af lønnen for ikke-funktionærer, dog maksimalt 30.000 kr. om måneden.

Fra den 1. juli indføres der nye, tilpassede ordninger for kompensation for faste omkostninger og for selvstændige mv.

Læs den politiske aftale om genåbning her 

Læs mere om retningslinjerne om indretning af forlystelsesparker

Læs mere om retningslinjerne for konferencer, møder, messer og udendørs markeder

Læs mere om retningslinjerne indretning af kontorarbejdspladser, produktionsvirksomheder mv.

For yderligere kontakt:

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07